banner488

Erdem, “Milli iradeyi küçümseyenler kaybedecek. 16 Nisanda Milli irade kazanacak, Türkiye kazanacak.”

Erdem, “Milli iradeyi küçümseyenler kaybedecek. 16 Nisanda Milli irade kazanacak, Türkiye kazanacak.”
banner496
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin Bozdoğan Yazıkent’de vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına: yapılacak anayasa değişikliği ile daha hızlı işleyen ve daha kaliteli bir sistemi hayata geçirmek istediklerini belirten Erdem, “Yeni sistem milletin doğrudan seçtiği sistem olacak. Yeni sistemde demokrasi ve uzlaşma kültürü etkin hale geliyor.” dedi.

Erdem, AK Parti’nin MHP ile mutabık kalarak sunduğu Anayasa değişikliği teklifi ile Türkiye'ye büyük bir dönüşüm kazandırmak istediklerini, bunun da isminin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" olduğunu söyledi. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine bir an evvel çıkması için Cumhurbaşkanlığı sistemini önerdiklerini’ sözlerine ekledi.

18 maddelik anayasa değişiklik teklifini madde madde vatandaşlara anlatan Erdem, Yeni sistemin milletin doğrudan seçtiği mecliste milletvekillerinin, eski sisteme göre etkin ve güçlü hale geldiğini, yeni sistemde yasamayı hazırlayacak olan milletvekilleri daha donanımlı ve güçlü olacak dedi.

Muhalefetin 18 yaş milletvekili seçilme hakkının tanınmasına getirdiği eleştiriye değinen Erdem:  CHP’nin insanları yanıltarak kampanya yapmasına anlam veremiyoruz dedi. Avrupa’daki örnekleri verdi. İngiltere,18, Avusturya: 18, Avustralya 18, Kanada 18, Danimarka 18, Macaristan 18, Malta 18, Hollanda 18, Portekiz 18 toplamda Dünyada 51 ülke seçilme yaşını 18 olarak belirlemiş durumda. Avrupa'da en yaygını 18 yaş.

Erdem; Esnafın, memurun, Bakkalın çocuğunun Milletvekili seçilemeyeceğini söyleyen Sn Kılıçdaroğlu’na; Bakkal ve Esnaf rahmetli babam Ahmet Erdem’in oğlu olarak sesleniyorum. Benim babam Milletin ta kendisidir.

Sandıktan korkanlar, Milletin ferasetine, basiretine yeterince inanmayanlar, dolayısıyla Milleti yanıltmaktan öteye gidemezler. Milli iradeyi küçümseyenler kaybedecek. 16 Nisanda Milli irade kazanacak, Türkiye kazanacak. Dedi.

Mehmet Erdem konuşmasını tamamlarken son olarak; artık Bölgemizde, Avrupa’da ve Dünya’da söz sahibi olmanın ötesine geçmeliyiz, hızlı kararlar alıp, esnafı, çiftçiyi, işçiyi, memuru, bütün çalışanları, Sanayiciyi, işvereni, yatırımcıyı, girişimciyi de düşündüklerini, Türkiye'ye büyük bir dönüşüm kazandırmak istediklerini vurgulayan Erdem, bu yüzden "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" önerdiklerini ifade etti.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472