banner488

Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında seçilen Aydın’ın 7 Milletvekili İl seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı.

Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Ak Parti’den Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş, CHP’den Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız ve MHP’den Deniz Depboylu İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatalarını aldılar. 1 Kasım Seçimleri sonrası yapılan mazbata töreninin 7 Haziran’dan farkı, Ak Parti’den Sadık Atay yerine Mehmet Erdem’in olması ve Mustafa Savaş’ın da bu törende yer alması, CHP’de M. Fatih Atay’ın Eksikliği ve MHP’de Ali Uzunırmak yerine Deniz Depboylu’nun yer almasıydı.

Bakanlık Beklenmesi Normal

Mazbata töreni sonrası milletvekillerinden bazıları konuşma yaptı. Seçimler sonrası milletin rahatladığını söyleyen Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem “ Seçimlerden hayırlı, güzel bir sonuç ortaya çıktı. Her bakımdan milletimiz rahatladı. Milletimiz 2019’a kadar görmüş oldu. Bu bakımdan tek başına iktidar çok daha hızlı ve kolay hizmet etme imkanı sağlıyor. Bu önümüzdeki süreç Türk milleti açısından hayırlı bir süreç olacak. Hizmetler daha hızlı gerçekleşecek. Ben milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Siyasi istikrarın devamı açısından milletin kararı takdire şayandır. Milletimiz büyüklüğünü bir kez daha göstermiştir” dedi. Partililerin kendisinden bakanlık istemesi konusunda da konuşan Erdem “Her seçim sonrası iktidar partisi üyeleri mutlaka bir bakanlık beklentisi içine girerler. Bu normaldir. Tabi siyasetin kendi içinde dengeleri var. Önümüzdeki günlerde bu dengeler nasıl olur hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Aydın Halkı Chp’yi Birinci Parti Yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, milli iradeye saygılı olduklarını belirterek, “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra milletimizin verdiği karara saygılı olacağız. Aydın halkının bize verdiği desteği, halkımıza hizmet vermek için parlamentoda mücadele edeceğiz. Aydın halkına çok teşekkür ediyoruz, çünkü CHP’yi Aydın’da birinci parti yapmıştır. Hedefimiz Türkiye’de tek başına iktidar olmaktı ama halkımız tercihi bu şekilde tecelli etti. 7 Aydın Milletvekilinin mazbatalarını aldıktan sonra bir araya gelememesini değerlendiren Tezcan, “Biz içeride beraberdik, fakat herkes parti üyeleriyle birlikte geldiği için, pozisyon gereği bu mümkün olmadı” dedi. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Aydın halkı temel duyarlılığa işaret ederek çoğunluk CHP’den yana teveccüh göstermiştir. Biz Aydın halkının bu duyarlılığının tüm Türkiye’ye yayılması için çalışacağız. Aydın ile ilgili projelerde iktidarın getireceği projelere destek olacağımıza destek olacağız. Tabi ki onlar Aydınla ilgili hayallerini ve düşüncelerini bizimle paylaşırlarsa, bizde desteğimizi sunarız. Aydın’ın hizmet alma konusunda biliyorsun son 30 ilin içerisinde. Aydın’a yatırım gelmesi, istihdamın sağlanması için iktidar partisi milletvekillerinin de takipçisi olacağız. Verecek olduğumuz kanun teklifleriyle, iktidar partisini zorlayıp Aydın için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. Hüseyin Yıldız ise “Aydın’ın daha önce 8 vekili vardı, bu sayı 7’ye düştü. Buda gösteriyor ki Aydın göç alan değil, göç veren bir şehir olmuştur. Biz CHP milletvekilleri olarak, iktidarın doğru yaptığı işlere destek olacağız, yanlış yaptıklarının da karşısında olacağız.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 16:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472