banner488

Cem Öğretir 'Beden Dili ve İletişimini' anlattı

ATV’nin sevilen ana haber sunucusu Cem Öğretir Aydın Ticaret Borsası konferans salonunda yaklaşık 400 kişiye beden dili etkili iletişim ve diksiyon konularında seminer verdi.

Cem Öğretir 'Beden Dili ve İletişimini' anlattı
banner496
 Üniversite öğrencilerinin çoğunlukta olduğu seminerde iş dünyasından da birçok katılımcı yer aldı. Öğretir iletişimin temelini oluşturan kendine güvenme konusunda bilgiler verdi. İnsanlarla iletişimde konuşmanın ve beden dilinin önemine vurgu yapan Cem Öğretir,”Etkili konuşma becerisi ile kendinizi daha iyi ifade edebilir, kişileri ikna etme yeteneği kazanabilirsiniz. Karşınızdakinin vücut hareketlerine bakarak aklından geçenleri okumanız mümkün! Duygu ve düşüncüleri çözümlemek, insanları doğru tanımak, tuzağa düşmemek, yalanı ortaya çıkarmak için beden dilini bilmeniz yeterlidir.” dedi. Öğretir, üniversite öğrencilerinin iş görüşmelerinde ve iş yaşamında nelere dikkat etmeleri gerektiğini hususlarında açıklamalarda da bulundu. İki oturum olarak yapılan seminerde etkili bir performans sergileyen Cem Öğretir, yaptığı espriler ve mizacıyla da büyük beğeni topladı.

Seminerin özellikle öğrencilerin iş hayatını atıldıklarında kendileri için önemli bir artı olacağını söyleyen ADÜ İktisat Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Rodos Grup Aydın yetkilisi Baver Şahin şunları söyledi; “Bu eğitimle kişilerin etkili konuşma becerisi kazanacağını kendini daha iyi ifade edebileceğini ikna etme yeteneği kazanacağını düşünüyoruz. Seminer sonunda insanlar karşısındaki kişinin vücut hareketlerine bakarak duygu ve düşüncelerinin çözümlenebileceği ve insanların iş ve sosyal yaşamında iletişimin önemini anlıyorlar. Düzenlemiş olduğumuz bu seminerlerde yüzde 96 oranında bir başarı yakalamış bulunmaktayız. Bunu da şu şekilde anlıyoruz, seminer sonunda düzenlemiş olduğumuz anketler ve geri dönüşler sayesinde başarı oranını değerlendirme imkânı buluyoruz. Bu başarı oranı bizim için çok iyi bir oran. Ayrıca katılımcılara seminer sonunda vermiş olduğumuz sertifikalarda da Uluslararası geçerliliğe sahip. Seminerlerimizin yüzde 80’lik kısmını genelde öğrenciler oluşturmakta, onun içim bu sertifikaların iş hayatına atıldıklarında kendilerine bir artı daha katacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 09:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472