banner488

Kömürcüoğlu Madencilik İşçilerin Direnişi 18’inci Gününde

Kömürcüoğlu Madencilik İşçilerin Direnişi 18’inci Gününde
banner496

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası yönetimi tarafından, Kömürcüoğlu Madenciliğe ait Çınartaş şirketi önünde işçilerin direnişinin 17’inci gününde kitlesel basın açıklaması yapıldı. Küçükosmanoğlu, “Virüsten daha tehlikeli olanın işçi sendika düşmanı, halk düşmanı kapitalistlerin ve para babalarının olduğu ve sendika olarak da onlara karşı mücadele ettiklerini” söyledi.

Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Madenciliğe ait Çınartaş’ta çalışmaktan kaçınma hakkını kullandıkları için işten çıkartılan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi 10 nakliyat işçisi, işe geri dönmek için direniş başlattı. Direnişin 17’nci gününde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, şirket önünde bir basın açıklaması yaptı. İşçiler, çalışma koşullarının yasalara uygun olarak gerekli önlemlerin alınmasını, düzenlemelerin yapılmasını işverenden talep etmişler, işverende “çalışırsanız bu koşullarda çalışırsınız, çalışmazsanız da siz bilirsiniz” demişlerdi. 10 işçinin işveren tarafından yönetmeliklere ve genelgelere aykırı bir şekilde tazminatsız işten çıkartılmıştı. İşçiler 17 Mayıs’da haklarını aramak için direnişe başlamışlardı. İşçilerin “işten çıkarma yasağının” bulunduğu bu dönemde işverenin bu yasa, hak, hukuk tanımaz tutumunu protesto etmek için işyerinin önünde kitlesel basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını DİSK Nakliyat İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapıldı.

Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu Covid-19 salgını sürecinde başta sağlık çalışanları olmak üzere hayatını kaybeden emekçileri ve vatandaşları anarak konuşmasına başladı. Çınartaş işçilerinin hak alma mücadelesi için bir araya geldiklerini belirterek birkaç aydır dünyanın Koronavirüs salgını ile uğraştığını, birçok insanın hayatını kaybettiğini belirterek virüsten daha tehlikeli olanın işçi sendika düşmanı, halk düşmanı kapitalistlerin ve para babalarının olduğu ve sendika olarak da onlara karşı mücadele ettiklerini söyledi. Başkanı Küçükosmanoğlu, “işçilerinin de sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde çalışmaya devam ettiler. Bu çalışmaları karşılığında işverenin verdiği sözleri tutmadığı için işçilerin “neden mesai ücretlerimizi ödemiyorsunuz?” diye sormaları üzerine işçilere kapıyı gösterdiler, bu kabul edilemez. İşverenin bu haksız ve hukuksuz tavrı kabul edilemez ve bu nedenle de bu yasa tanımaz uygulamaya ilişkin hukuki işlemler başlatılmıştır. Yapılan haksızlığa karşı sendika olarak mücadeleyi sonuna kadar devam edeceğiz. Kömürcüoğlu ve Çınartaş işverenleri yapılan bu yasadışı, hukuksuz ve haksız uygulamadan geri dönmelidir” dedi.

Basın açıklamasına, DİSK Nakliyat İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Sekreter Erdal Kopal, 660 gündür direnişe devam eden Muğla Tüvtürk işçileri, Genel-İş Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, İzmir Genel-İş 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız, İPSD İzmir Şube Başkanı Nesibe Gencer, CHP Milas Gençlik Kolları Başkanı Hilmi Can Tunca, CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, Halkın Kurtuluş Partisi MYK Üyesi Yusuf Gencer, Eğitim Sen Milas Temsilcisi katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472