banner488

İnşaat halindeki camiyi törenle açtılar

Çine Kaymakamı inşaatı henüz devam eden camiyi törenle açtı, plaketi kaptı.

Çine Karakollar Köyü Kır Mevkiinde, inşaatı devam eden Mevlana Camii için ilginç bir tören düzenlendi.

 

300 gün önce yapımına başlanan ancak kaba inşaatı dahi henüz tamamlanmadığı için tehlike arzeden cami inşaatının bir köşesi, geçici olarak ibadete açıldı.

 

Protokolün de katıldığı bu ilginç açılış için bir de ilginç bir tören düzenlenerek kurdele kesildi, plaket dağıtıldı.

 

Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Çine İlçe Müftüsü Mehmet Aslan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya ve parti yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, muhtarlar,  sivil toplum örgüt temsilcileri ve ve köylülerin katıldığı açılış töreni, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

 

Caminin yapımı hakkında konuşma yapan Kabataş Köyü Kazaklar Mahallesi Camisi İmam Hatibi Sinan Bakırcı, "17 Nisan 2012 ‘ de temelini atmış olduğumuz camimizi 300 günde ibadete açmayı başardık. Camimiz tamamen bittiğinde 600m2 kullanım alanı olacak. Bugüne kadar destek verenlerden Allah razı olsun. Ama tamamen bitmesi için dua ve desteklerinizi bekliyoruz. Hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum” dedi.

 

“Allah tamamlanmış halini de görmeyi nasip etsin” 

 

"Bu camimiz bir eksikliği gidermek üzere inşa ediliyor.” diyen Çine Müftüsü Mehmet Aslan, “  Merkezde bir camimiz var ama buraya uzaklığı bir kilometreden fazla. Halkın talebiyle burada bir camii yapılmasına karar verildi. Bu gün burada camimizin ilk katını ibadete açıyoruz. Allah tamamlanmış halini de görmeyi nasip etsin. Hiç kimse dünya malını öbür tarafa götürmez ama bu tür ibadet yerlerine destek olanların amel defterleri kapanmaz. Bu tür ameller gerçekleştirenlerin öteki dünyada yerleri ayrıdır. Camiler toplum için vazgeçilmez değerlerdir" diye konuştu.

 

“Müftümüze teşekkür ediyorum”

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Müftüsü Mehmet Aslan’ a teşekkür ederek, “Müftümüzü ayrı tutarak özellikle teşekkür ettim. Çünkü kendisi göreve geldiğinden beri Çine’ ye büyük hizmetlerde bulunmuştur. Neredeyse üç ayda bir ya cami ya Kur’ an Kursu açılışları yapıyoruz. Ben,  Mevlana Camisinin bu kadar sürede hizmete açılabileceğine inanmamıştım. Ama görüyorum ki kısa sürede ibadete açıldı. Tekrar herkese teşekkür ediyorum. Umarım kendim ve Sayın Müftümüz bulunduğumuz görevlerden ayrılmadan camimizin ikinci katının da bittiğini görebiliriz” dedi.

 

“Hayırlı uğurlu olsun”

 

Açılış töreninde son olarak konuşan Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk; “Benden önce konuşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kıyamete kadar Allah Kelamı içimizden eksik olmasın. Benim ve Müftümüzün tayini camii bitmeden önce çıkmaz da bize de görmek nasip olur. Bu güne kadar açtığımız birçok camimiz oldu. Ama en önemlisi Çine tarihinde önemli bir yeri olan, Akçaova Koca Camii oldu. Burayı tekrar ibadete açmanın gururunu yaşıyoruz. Umarım Mevlana Camimiz de,  Koca Cami tarihler boyu halka hizmet eder. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Törenin sonunda Karakollar Köyü muhtarı Yalçın Kavak, Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine Müftüsü Mehmet Aslan’ a birer teşekkür plaketi verdi. Karakollar Köyü muhtarı Yalçın Kavak’ a da İmam Hatibi Sinan Bakırcı bir teşekkür plaketi verirken, Kaymakam Celalettin Cantürk,  Cami Temsil Heyeti Başkanı Yüksel Adıyaman’ a bir çiçek buketi takdim etti.

 

Lokma ikramının da yapıldığı Mevlana Camiinin açılış duasını Müftü Mehmet Aslan okurken, Kaymakam Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Karakollar Köyü Muhtarı Yalçın Kavak açılış kurdelesini kestiler.

 

Protokol heyeti, kurdele kesiminden sonra Mevlana Camii’nin ibadete açılan inşaatında gözlem ve incelemelerde bulundu.


Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 01:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ferhat korlaelçi
ferhat korlaelçi - 10 yıl Önce

Caminakkasustasi.com dan siteme ulaşabilir yaptığım işleri görebilirsiniz türkiye geneli 350 tane referansımız var

SIRADAKİ HABER

banner472