banner488

Forum Aydın’da Geleceğimiz İçin Farkındalık Sergisi

Forum Aydın, sağlıklı bir gelecek için gençleri bir araya getirerek bilinçli bir yetişkin olmaları için en önemli adımları atıyor.

Forum Aydın’da Geleceğimiz İçin Farkındalık Sergisi
banner496
 Organik tarım sağlıklı bir yaşam, lezzetli besinler elde etmek ve doğayı korumak için vazgeçilmezler arasında… Aydın’da çeşitli liselerde okuyan gençlerden oluşan Tralles Gençlik Topluluğu da bu bilinç ile Polonyalı gençlerden oluşan ortağının desteği ile 10 - 20 Ekim 2015 tarihleri arasında bir araya gelerek Aydın ve çevresinde yetiştirilen organik zeytin, incir, kestane, ayva ve çamfıstığı hasatına katılıyor. Gençler ürünleri toplamadan başlayarak kullanıcının satın aldığı sürece kadar organik tarım ile ilgili her detaya hâkim olup öğrenecek ve bir rapor haline getirecekler.

Aydın’da üretilen organik tarım ürünlerin yaklaşık % 92’si meyveler, % 6’sı tarla bitkileri, % 1,5’u sebzeler, % 0,5’i ise doğadan toplanan bitkilerden oluşmaktadır. Meyveler içinde zeytin (168 167 da), incir (96 787 da), kestane (12 010 da) tarla ürünlerinde de pamuk (7 491 da) başta gelmektedir. Türkiye organik incir üretiminin yaklaşık % 91’i Aydın’da üretilmekte, İlde üretimi yapılan organik tarım ürünlerinin Türkiye üretimindeki payları kestane (% 60,1), zeytin (% 24,6), domates (% 19,7) olmaktadır.

Proje yürütücüsü Zehra AKAR ise projeyi “Aydın ili yılın her zamanında hasat yapmaya müsait ve verimli topraklardan oluşmaktadır. Özellikle son yıllarda üretici ve tüketicilerde organik ürünlere doğru bir eğilim oluşmuştur. Daha sağlıklı nesiller için bu şarttır. Biz de bu projeyi tasarlarken genç nesillerin ileriki yıllarda bilinçli tüketici olmalarının ilk adımlarını atmayı amaçladık. Projemizin ikincil amaçlarından bir tanesi de Aydın ilini dolayısı ile Türkiye’mizi Avrupalı ortağımıza tanıtmaktır.” diyerek projeyi özetlemiştir.

Projenin sonuçları ise 18 Ekim Pazar günü Forum Aydın ziyaretçileri için bir sergi haline gelecek. Sağlıklı bir gelecek için vazgeçilmez olan organik tarımın tüm aşamaları sonuçları ile birlikte paylaşılacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 10:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472