banner488

EYSİM Madencilikte ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kutladı

EYSİM Madencilikte ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kutladı
banner496

EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, tüm kadın çalışanlarına kahvaltı ikramı ederek, Kadınlar Günü'nü kutladı.

EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çalışan kadınlara Köfteci Tamer Öztürk'ün yerinde kahvaltı ikram etti. Demir, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü karafillerle kutladı. Her zaman olduğu gibi çalışanlarına önem verdiğini düşünen Eysim personeli, Muhammet Demir’in bu davranışından mutlu olurken, memnuniyetlerini ve teşekkürlerini dile getirdiler.

EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, “Sözde medeni toplumlar kadına değer vermediği için senede bir gün hatırlama gereği duymuşlar. Türk toplumlarında en önemli sosyal birlik olan ailenin temeli görevini gören kadın, Türk destanlarında ve Türk felsefesinde çok üstün bir mertebededir. Öyle ki, kadını bu denli yüce bir varlık haline getiren bu geleneklere ve kültüre hayran olmamak mümkün değil. Kadın, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyle görevlendirilmiştir. Daha da önemlisi Türk milletinin tek bereket kaynağıdır. Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengâverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir.

Kadının o eşsiz ruhunu ve değeri yok sayan Kapitalist sistemler kadını sömürü aracı komünist sistemlerde sadece madde olarak görürken, Türk İslam kültürü kadını baş tacı yapmıştır. Türk tarihinde Hakan seferde iken ülkeyi kadın yönetildi. Peygamberimizde cennet annelerin ayakları altındadır demiştir. Atatürk tarafından kadınlarımıza verilen seçme ve seçilme hakkı sözde medeni birçok ülkede bizden sonra verilmiştir. Bilginizle sevginizle, emeğinizle çevremiz size emanet. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 14:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472