banner488

Eğitim Bir-Sen, “Özledik Öğretmenim”

Eğitim Bir-Sen, “Özledik Öğretmenim”
banner496

Eğitim Bir Sen Çine İlçe Temsilcisi Osman Savaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayıyla eğitim kurumlarını ziyaret ederek, öğretmenlerin günlerini kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Korona virüs salgını dolayısıyla öğrencilerinden uzak bir gün kutlayan öğretmenleri Eğitim Bir Sen Çine İlçe Temsilcisi Osman Savaş unutmadı. Savaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilçedeki eğitim kurumlarını tek tek ziyaret ederek eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmenlerle sohbet eden Savaş, öğretmenlere hediyelerini takdim etti.

Eğitim Bir Sen Çine İlçe Temsilcisi Osman Savaş, "İncelik, anlayış, sevgi, fedakarlık, sabır gerektiren öğretmenlik, ülkemiz ve milletimiz için sadece önemli değil, iddialarımız için de hayati ölçüde değerli bir meslek ve sanattır. Öğretmenlerimiz, geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın zihin dünyalarını şekillendirmek gibi kıymetli olduğu kadar mesuliyet gerektiren ağır, ince bir sanatı icra etmektedir. Çünkü onlar ruhumuzun işçisi, geleceğimizin de mimarlarıdır. Devleti ve milletiyle birlikte güçlü Türkiye'yi inşa etmek, eğitim meşalesini hiç söndürmeden elden ele ve nesiller boyu taşımakla mümkündür. Yetişmiş insanlarının öncülüğünde yolu ilimle aydınlanan bir milletin medeniyet yürüyüşü sekteye uğramaz, engellenemez. Hiç kuşku yok ki milli ve manevi değerlerine bağlı, erdemli nesiller, idealist öğretmenler elinde yetişecektir. Eğitim, hayatta başarılı olmanın, öğretmenin ise eğitimde başarıyı yakalamanın temel unsurudur. Öğretmenin ne kadar önemli olduğu son dönemde yaşadığımız ve halen yaşamakta olduğumuz pandemi döneminde daha iyi anlaşılmıştır. Adeta, öğretmenlik mesleğinin önemi ile ilgili olarak “ bir musibet bin nasihatten iyidir” deyişinin tecelli ettiğini görmekteyiz. “Ne var öğretmenlik yapmaya, öğretmenler ne yapıyor?” gibi söylemlerin aslında ne kadar haksız söylemler olduğuna şahit olmaktayız. Yaşadığımız salgın süreci öğretmenin sadece öğretim yapmadığını okulun sadece öğretimden ibaret olmadığını, eğitimin ve sosyalleşmenin merkezi olduğunu ve bu merkezde de öğretmenin olduğunu bir kez daha göstermiştir. Temennimiz öğretmenlerin sadece öğretmenler gününde değil her gün hatırlanması ve gereken itibarın öğretmenlerimize gösterilmesidir. Özledik öğretmenim! Okulu özledik, öğrencilerimizi özledik. Bizler okullarımız ile öğrencilerimiz ile varız. Çünkü bizler geleceğimizi inşa eden mimarlarız. O yüzden sizler için ne yapsak yetersizdir. Bu yıl birbirimizden ayrı kaldık, öğretmenler günümüz buruk geçti. Bu burukluğumuzu gideremez ama bir nebze olsun öğretmenlerimizi mutlu edebilmek adına bu yıl öğretmenlerimiz için isme özel termos bardak hazırladık. Umarım öğretmenlerimiz bu küçük hediyemizden memnun kalırlar. En kısa sürede okullarda yüz yüze eğitimin başlaması dileğiyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 11:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472