banner488

Çine’de Mevlid Kandil’inde şehitler unutulmadı

Çine’de Mevlid Kandil’inde şehitler unutulmadı
banner496
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili Merkez Çarşı Camiinde düzenlenen programlarla kutladı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin 1445.yıldönümü dolayısıyla Çine Merkez Çarşı Camiinde Yatsı namazının ardından “Mevlid Kandili” programları düzenlendi. İstanbul Beşiktaş’tan gelen şehit haberlerinin gölgesin de yapılan programda hain saldırıda yaralanan gaziler ve şehit olan polis ve vatandaşlar için dualar edildi.

Yatsı Namazı öncesi İlçe Vaizi Yahya Ofşin, Mevlid Kandili nedeniyle ‘Efendimizin doğumu ve yüce ahlakı’ konulu vaaz verdi.  Program namaz sonrasında din görevlileri tarafından tesbihat, mevlid-i şerif ve ilahiler okundu. Cumartesi akşamı yaşanan saldırıda ve önceki zamanlarda vatan için canını feda eden şehitlerimiz için okunan Yasin-i Şerif’in ardından Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin tarafından dualar edildi.

Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin yapmış olduğu duasında “Menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimizin kederli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun, Yüce rabbim sabırlar versin. Rabbim Saldırıda yaralanan polis ve vatandaşlarımıza acil şifalar versin. Rabbim Devletimize ve milletimizin huzuruna, birlik ve beraberliğine, kardeşliğine kast edenleri “Kahhar” ismiyle kahr-u perişan eylesin” dedi.

Şehitler ve Mevlid Kandili münasebetiyle gerçekleştirilen program Sakal-ı Şerif ziyareti ve vatandaşların ikramı ile son buldu.  Program sonrasında İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, İlçe Vaizi Yahya Ofşin ve din görevlileri ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğünde ve Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde görev yapan emniyet teşkilatına başsağlığı dilemek üzere ziyarette bulunuldu.















Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 10:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472