banner488

Çine’de “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kutlandı

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Çine’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hafta dolayısıyla Çine Müftülüğü emekli din görevlilerine yemek verdi.

Çine’de “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kutlandı
banner496

Çine Kaymakamı Özkan Demir'in de katıldığı yemekte konuşan Çine Müftüsü Feyyaz İdin, "her mesleğin emeklisi olur fakat bizim mesleğin emeklisi olmaz. Sadece aktif görevden pasif göreve geçilmiş oluyor. Siz, bizim çınarlarımızsınız, sizden her zaman istifade edeceğiz" dedi.

"Camiler ve Din Görevlileri haftası" münasebetiyle unutulmadıkları için teşekkür eden emekli din görevlileri bu programa Çine Kaymakamı Özkan Demir’in katılmasından dolayı onur ve gurur duyduklarını ifade ettiler.

Din görevlilerine “Cami ve Gençlik” konferansı verildi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Çine’de görev yapan din görevlilerine 'Cami ve Gençlik' konulu konferans düzenlendi.

Çine Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen konferans programına Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ve Efeler Müftüsü Salih Akcan, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, birçok din görevlisi katıldı.

Konferansa katılanlara Çine Müftüsü Feyyaz İdin Çine Müftülüğü ve Çine’de yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgilendirdi. Daha sonra Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle ‘Cami ve Gençlik’ temalı konuşmasını yaptı.

Din görevlilerinin ve camilerin öneminden bahseden Müftü Kocaoğlan, "Bir yerde bir cami olmadığı zaman oranın ızdırabını o yerin bütün halkı çeker. Onun için camiler çok önemlidir. Avrupa'da Müslümanlar camide namaz kılabilmek için, cami sevabını alabilmek için kimi 20, kimisi 50 km mesafeden camiye gidiyor. Bizim ise her tarafımızda cami var onun için camilerin kıymetini bilmek gereklidir. Camilerde görev yapan siz değerli arkadaşlarım halkın her günkü hayat mücadelesi içinde madde hırsıyla bunalan varlığına ruh aşısı yapmak maddenin dünyasından ruhun dünyasına yükseltmek madde batağından çıkarıp onu hakka götüren yolda yaşatmak din görevlisine aittir. Din görevlisi insanları kanunlarla nizamlarla korkutarak değil, insanların gönül dünyasına ruh aşısı yapmandır. Din görevlisi ruhlara nizam ve hayat aşısı yapacak maneviyat doktorudur. Tüm  din görevlilerinin haftasını kutluyorum” dedi.

Konferansın bitiminde Hacıpaşalar Mahallesinden 33 yıllık hizmet sonrası emekli olan Ali Sabuncu'ya Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul plaket takdim etti.









Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 12:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472