banner488

Çine'de Cumhuriyet'in 91. yılı coşkuyla kutlandı

Çine'de Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılı kutlamaları Yüksel Yalova Stadı'nda gerçekleştirildi.

Çine'de Cumhuriyet'in 91. yılı coşkuyla kutlandı
banner496
HABERİN GALERİSİ
29 Ekim 2014

29 Ekim 2014

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. yılı, tüm ülke genelinde olduğu gibi Çine'de de kutlandı. Törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Cihan Atintaş ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar İlçe Protokolü'nün öğrencileri ve halkı kutlamasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çine Kaymakamı Özkan Demir yaptı. Demir yaptığı konuşmasında Cumhuriyetin zor şartlarda kazanıldığını ve korunması gerektiğini belirterek, “Birinci Dünya Savaş’ndan yeni çıkan toprakları kağıt üzerinde paylaşılmış ve ülkesinin pek çok yeri işgale uğramış olan türlü imkansızlıklar içindeki büyük milletimiz, Büyük Atatürk’ün önderliğinde tarihte eşine az rastlanan ve pek çok millete örnek olmuş bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Kurtuluş Savaşı’mız uzun süredir yenilgi yüzü görmeyen, kendine güvenen ve dünyaya efendilik taslayan ittifak halindeki birden çok devlete karşı gelinmiş bir bağımsızlık mücadelesidir. Birinci Dünya Savaşı’ndan alınan galibiyetin şımarıklığı ve sınır tanımazlığı ile hareket eden bu güçler Osmanlı Devletinden arta kalan bir avuç büyüklüğündeki Anadolu topraklarını da işgal etmek istemişler, tüm tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşamış bir Tavla milletin boynuna esaret zinciri takmaya kalkmışlardır. Vatan topraklarından atılmak istenen Türk Milleti Türkiye Cumhuriyetinin 29 Ekim 1923’te kurulması ile yeniden doğmuştur. Cumhuriyet milletimizin tarihsel çıkış yoludur. Askeri ve siyasi bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk önder kişiliği ile bu yolun dünya ile bileşmekten, uluslar arası siyasiden kopmamaktan, bilim ve çağdaşlıktan geçtiğini işaret etmiştir. Türkiye bugün İslam dünyasındaki tek layık ve demokratik cumhuriyet, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi ve bölgesinde hatırı sayılır bir güçtür. Ülkemiz değişen dünya stratejileri ve diğer pek çok nedenlerle sorunlar yaşamaktadır. Ancak devletimizin ve halkımızın Cumhuriyeti sahiplenme ve yaşatma azmi her zamankinden daha da güçlüdür. Türkiye Cumhuriyeti bir dünya devleti olarak çağdaş, üretken, gelirini adaletle paylaşan, insan hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanma gayreti ile barış içinde bir ülke olarak parlak geleceklere layıktır. Olanakları ile toplumsal dokusu ile bu atılımı gerçekleştirecek güce sahiptir ve bu önü kesilemez bir yoldur. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün ve dava arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet ve şükran duyguları içinde saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerine yer verdi.   

Konuşmanın ardından, öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve konuşmalar yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Protokolü tarafından ödülleri verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından tören sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472