banner488

Çine’de Ahi adayına plaket verildi

Çine’de Ahi adayına plaket verildi
banner496

Çine’de, 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında yılın Ahi adayına plaket verildi.

Çine Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nda düzenlenen törene, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, Birlik Genel Sekreteri Mustafa Çağlayan, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Covid 19 pandemisi nedeniyle kutlama yapılmayan, 33. Ahilik haftasında Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yılın Ahisi seçilen, 50 yıldır marangoz ve mobilya üzerine hizmet veren76 yaşındaki Mustafa Ortak’ın emeğinin karşılığı, AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan ve Başkan Metin Uyar plaket taktim ettiler. Belediye Başkanı Salih Dinçer’de yılın ahisine kahve fincanı hediye etti.

“Ahi Bayram Türbesinde kutlayacağız”

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “2016 yılından beri ilçemizde yılın Ahi adaylarına plaket törenlerimiz devam ediyor. İlk Ahi adayımız Nazmi Aydın’la devam eden Kamuran Perk, Rıfat Özcan ve bu seneki adayımız Mustafa Ortak olarak plaket taktim ettik. Odamıza en eski kayıtları olan esnaflarımızdan seçerek her sene kutlamalarımız devam edecek. Daha önceki kutlamalarımız Aydın’da gerçekleşmişti. Bu sene pandemi nedeniyle geniş çaplı kutlamalar yapamadık. Önümüzdeki sene nasip olursa ilk kutlamayı Eskiçine Ahmet Gazi Camisi’nde bulunan Ahi Bayram Türbesinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Şartlar zorlaşıyor

Birlik olarak her zaman esnafın yanlarında olduklarını belirten AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, “33. Ahilik Haftası kapsamında Çine’de bin 600 esnafımızın içerisinde yılın Ahisi ilçemizde Mustafa Ortak’a plaketi taktim ettik. Gittikçe şartlar zorlaşıyor. Eskiden ‘Para kazanmak aslanın ağzında’ derdik, şimdi aslanın midesine indi. Koca koca marketler var, seyyarlar var ama yaşamak durumundayız. Yaşayacağız ve mesleklerimize iyi sahip çıkacağız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472