banner488

Çine’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Çine’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı
banner496

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi, Çine’de törenle kutlandı.

Çine Hükümet Meydanı’nda tebriklerin kabulünün ardından çelenk sunun töreni yapıldı. Atatürk Anıtına Çine Kaymakamlığı ve Çine Belediye Başkanlığı tarafından çelekleri sunuldu. Çelenk sunum töreni sonrası kutlama programına geçildi.

Törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Askerlik Şube Başkanı Cumali Nacak, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personel Asteğmen Ferhan Can Kahraman yaptı. Öğrenciler şiirler okudu.

Çine İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Asteğmen Ferhan Can Kahraman konuşmasında, “Bugün asil Türk Milleti ve kahraman Türk Ordusu'nun ebedi başkomutanı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milleti ile bütünleşerek 96 yıl önce gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü gururla kutluyoruz. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyerek manda ve himayeyi reddeden yalnızca Türk ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenen Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da çok güç şartlarda Samsun'a çıkmasıyla milli mücadele başlamıştır. 26 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde başlayan Büyük Taarruz 28-29 Ağustos günlerinde başarı ile gelişmiş düşman teslime zorlanmış ve 30 Ağustos 1922 günü yapılan Başkomutan Meydan Muharebesi ile Türk Ordusu kesin zafere ulaşmıştır. Atatürk ordularımızın İzmir'e ulaşması verilen hedefin ele geçirilmiş olması karşısında sevinç ve mutluluğunu şöyle dile getirmiştir: Ger safhası düşünülmüş hazırlanmış yönetilmiş zaferle sonuçlandırılmış olan bu savaşlar Türk Ordusu'nun Türk Subayları ve komutanlarının yüksek güçlerini yiğitliklerini tarihte bir daha tespit eden büyük bir eserdir. Bu eser Türk Ordusu'nun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır. Bu eseri ortaya çıkaran bir ulusun çocuğu, bu ordunun başkomutanı olduğum için sevincim ve mutluluğum sonsuzdur. Bu gün hep birlikte Atatürk'ün çizdiği yolda milletçe milli birlik ve beraberlikten doğan kuvvetli bir devlet olmanın kıvancını paylaşıyoruz. Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları ve vatanın dört bucağından cephelere koşmuş bu memleketin soylu evlatları kahraman Mehmetçikler, siz bize istiklal bıraktınız. Biz de gelecek nesillere daha mutlu yarınlar bırakmak istikbalimizi ilelebet muhafaza etmek için bağrından çıktığımız yüce Türk Milleti'nden aldığımız güçle göğsümüzü siper etmekten çekinmeyeceğiz. İstiklal harbinin tüm gazileri ve kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472