banner488

Çine Özeren’de 60 Yıl Sonra Tapu Sevinci

Çine Özeren’de 60 Yıl Sonra Tapu Sevinci
banner496

Tarım ve Orman Bakanlığınca, Özeren Mahallesi’nde 29 hak sahibine, 60 yıl sonra tapuları düzenlenen törenle verildi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü. Bakanlığın 1958 yılı tarihli onayına istinaden Çine Özeren Mahallesi’nde 1960’lı yıllarda hak sahibine teslim edilen, ancak idari sebeplerden tapularını alamayan 29 hak sahibine, 3573 sayılı yasa kapsamında tapuları dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çine İlçe Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen tapu törenine, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, İlçe Emniyet Müdür İsmet Şimşek, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, muhtarlar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdi. Tapu töreni sonrası protokole ve davetlilere keşkek ve lokma ikramında bulunuldu. Hak ettiği tapusuna kavuşan Ekrem Ülker, sevincini emeği geçen protokol üyelerine teşekkür ederek, zeybek oynayarak gösterdi.

"176, 8 dekar arazinin dağıtımı yapıldı"

29 hak sahibinden 25 tapu sahibinin vefat ettiğini ve tapularının evlatlarına teslim edildiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, "Geçmişten gelen parselasyon sıkıntıları daha öncede Çaltı ve diğer 7 mahallede de çözmüştük. Böylelikle 60 yıldan beri süren çalışma tamamlanarak bugün 29 hak sahibine ait toplam 176,8 dekar zeytinliğin tapularını teslim edeceğiz. Bu işleri gelecek nesillere bırakmamamız lazım. Bugünde yarına bırakılacak işler değil. Çağdaş bir Türkiye ve memleket için bunları çözmemiz lazım. Böyle sorunları çocuklarımıza bırakmayalım. Vefat eden hak sahipleri keşke sağlıklarında bu tapularını alabilselerdi. Hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

DSİ Projeleri İle Çiftçi Kazanıyor

Yılların mağduriyetini gidermenin mutluluğu ve huzuru içerisinde olduklarını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, ”Yerel seçimlerden öncede 500 fazla parseli ilgilendiren 7 mahallemizin tapu meselesini çözdük. Söz verdik yerine getirdik. AK Parti iktidarı söz verdi mi yerine getirir. Birileri söz verdi, yerine getirmedi. Aydın’da, Çine’de güzel işler yapılıyor. Milletvekilimiz Metin Yavuz ile birlikte Söke’de Sarıçay Barajının şantiyesini ziyaret ettik. Söke ve Kuşadası ilçelerimizin 2060 yılına kadar içme suyu problemini çözeceğimiz bir baraj yapımını gezdik. Toplam maliyeti 511 milyon lira 2 yılda tamamlanacak. 5 yılda Büyükşehir Belediye Başkanı ben yapacağım diye konuşuyordu. DSİ ihalesini yaptı, kaynağı buldu, projeyi yapacak, sonra Büyükşehir'e devredecek. Büyükşehirde 30 yıl boyunca Büyükşehir eşit taksitlerle ödeyecek. Bunu yapabilmek için kaynağa ihtiyaç var, o kaynakta zaten devletimiz de var.17 yılda Aydın’da 24 milyarlık yatırım yaptık. Şu anda Çine Adnan Menderes Barajı’ndan Söke Bağarası sulama amaçlı yerin altına yaklaşık 47kilometrelik boru döşüyoruz. Borunu bir tanesi 3 bin lira. Bu çiftçimizi ve Aydınımız için çok önemli bir proje. Proje tamamlandığında yıllık çiftçimizin yaklaşık 200 milyon artı geliri olacak.”

“Çine’de Yapacak Çok İşimiz Var”

Çine’miz ilgili de önemli projelerimizi devam ettiriyoruz diye sözlerine devam eden vekil Savaş, “TOKİ projesi ihalesi bir ay içerisinde bitecek. Daha önce bitecekti şimdiye kadar hemşerilerimiz içine oturmuş olacaktı. Ama maalesef İlçe Belediye Başkanımızdan kaynaklanan problemlerden dolayı bir türlü hayata geçirememiştik. Bakanlığı aldık planlama işini, ihalesi yapılacak. Hükümet Konağı inşaatı başladı. Önümüzdeki sene Eylül ayında hizmete açılacak. Doğalgaz getiremezler dediler, getirdik. İkinci etabı da asfaltın üst tarafını da Ocak ayında çalışmalar başlayacak. Doğalgaz girmeyen ev kalmayacak. Devlet Hastanemizin fiziki koşulları yetersiz. Yeni hastane projesi çalışmaları başladı.100 yataklı güzel bir Devlet Hastanesi kazandıracağız. Çine OSB’de yer kalmadı, genişletme çalışmalarımız sürüyor. Çine orman işletme müdürlüğü kazandıracağız. Yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.

“Kalkınma Yerelde Başlar”

Savaş, 3T olarak özetlediği tarım, turizm ve termale dikkat çekti. Savaş, “Bereketli topraklarımız var. Bu topraklarımızı su ile buluşturmamız lazım. DSİ işte bunları yapıyor. Zenginleşmemiz için üretmemiz gerekiyor, Tarlada üreterek de zenginleşemeyiz. Sadece karnımızı doyururuz. Tarlada ürettiğimizi fabrikaya taşıyabiliyor muyuz? Fabrikada paketleyip, işleyerek, bunu yurt dışı pazarlara satabiliyor muyuz? Markalı ürün haline getirebiliyor muyuz? İşte o zaman zenginleşebiliriz. Termal kenti diyoruz hala turizmde kullanamıyoruz. Termali toprakla buluşturamamışız. Önümüzdeki dönem bunları gerçekleştireceğiz. İlimizi sera üssü haline getireceğiz. İlimizi Türkiye’nin gıda tedarikçisi olan bir bölge haline getireceğiz. Kalkınma yerelden başlar. Belediye Başkanlarımızın da bu mücadelenin içesinde olması gerekir. Aydın’ı ve ilçelerinin üretim, ihracat kapasitesini artırmak gibi sorumluluğumuz ve yükümlülüğüm var. Tapu töreninde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

"At Sahibine Göre Kişner"

devlet ve milletin uyum içerisinde çalışması gerektiğini vurgulayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Devlet ve milletle uyum içesinde çalışmaya başlarsa, senkronize bir şekilde işletilebilir ise ne kronik olursa olsun sorunlara bir çözüm üretilebiliyor. At sahibine göre kişner. Devletin sahibi millete hizmet etmeyi kendisine şiar edinmişse onun aşağısındakilerde onunla uyumlu bir şekilde millete hizmet etmeyi vazife bilir ve sorunun bir parçası değil çözümün bir parçası olmayı kendine ihtiyat eder, ahlak haline getirir, sorunlara çözüm üretir. 60 yıldır idari sebeplerle vatandaşımıza kanunun verdiği bir hak, zeytinlik, yabani zeytinliklerin aşılanması ve ekonomiye kazandırılması ile ilgili bir yasa çıkmış. Devleti ve milleti ile uyumlu her şekli ile birbiriyle çalıştığı, ortaya güzel verimlerin çıktığı bir döneminde Allah'ın izniyle bu sorun çözüldü. Devlet vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu durumda var olacak. Siz hayatınızı hür, özgür ve kalkınmış, demokratik bir ülkede yaşamınızı devam ettireceksiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun " dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Erdiner paldrak
Erdiner paldrak - 4 yıl Önce

Hayırlı olsun.Sebep olan vekillerimize ,herkese teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472