banner488

Çine Belediye Meclisi Yılın Son Toplantısını Yaptı

Çine Belediye Meclisi Yılın Son Toplantısını Yaptı
banner496

Çine Belediye Meclisi 2019 yılının son oturumunu yaptı.

4 gündem maddesini görüşmek üzere toplanan Belediye Meclisi'nde gündem maddelerinin tamamı kabul edildi. Meclis toplantısı Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer başkanlığında Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Meclis toplantısının birinci maddesinde Çine’de bulunan kaldırım işgalleri konusu ilgili anket sonuçlar görüşüldü.

Çine’yi Halk Yönetecek

Yapılan anket sonuçlarına göre Trafik, Yol ve Şehircilik ile Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclise okuyan Başkan E. Salih Dinçer, "Alabanda Kavşağı’nın açılmasını halkımız ve esnafımızın büyük çoğunluğu istemektedir. Kavşağın açılması için gerekli çalışmaların başlatılmasına, Mevcutta bulunan kaldırımlar yayalar için yürümeye elverişli bulunduğundan uygulamanın devam edilmesi, Kaldırım üzerinde bulunan dubalar uygun bulunduğundan uygulamanın devam edilmesine, aksaklık meydana gelen yerlerde lokal düzenlemelerin yapılmasına, Mevcut kaldırım olan yerlerde Perşembe ve Arife günleri hariç esnafımızın sattığı ürünleri kaldırımda sergilemesi, masa ve sandalye çıkararak müşterilere satış yapmaları anket sonuçlarına göre uygun bulunmamıştır. 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren bu işgallere izin verilmemesi uygun olacaktır. Esnafımızın dükkan önlerine koydukları reklam panosu, duba ve flamalar yaya işleyişini etkilediği anket sonuçlarında ortaya çıkmıştır. 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren reklam panosu, duba ve flamaların kaldırılması uygun olacaktır. İlçemiz çarşı merkezinde bazı cadde ve sokaklar belirli saatlerde trafiğe kapatılması uygun görülmüş olup, belirlenecek olan 1 pilot cadde üzerinde projelendirilme yapılıp uygulamaya konulması uygun olacaktır” dedi.

Alabanda Kavşağı Trafiğe Açılması

Başkan Dinçer, “Biz Alabanda Kavşağı’nda döner kavşak istemiyoruz, aynı Çine Lisesinin olduğu yerdeki gibi sadece cep istiyoruz. Karayolları da yapmasın bize bir yazı versin ‘yapılmasında sakınca yoktur’ diye, biz yapalım. Vekillerimizde bu ziyaretimize katılır ise bizim yararımıza olur. Bazı ilçelerde bu kavşak ile ilgili örnekler varsa bunları da öğrenerek daha etkin bir talep için bunları da araştıralım. Karayolları Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek talebimizi dile getirelim. Eğer açılmıyor ise artık bu konuyu kapatacağız" dedi. Meclis üyeleri ile Alabanda Kavşağı'nın tekrar trafiğe açılması için Karayolları Genel Müdürlüğünü ziyaret etme kararı alındı.

30 Haziran 2020 Kadar Süre Verildi

Şehir merkezinden başka bir yere taşınmasını istediğimiz iş sektörleri hangileridir sorusuna verilen cevaplar sonucunda Başkan Dinçer, “Galericiler Sitesi açıldıktan sonra site haricinde araba satış ve teşhir işleminin yapılmamasına, Saman ticareti ve ağır inşaat malzemeleri (tuğla, çimento, demir, v.b ) satış yapan işyerlerinin meskun mahal içinde bu işi yapmamalarına, tamamının şehir dışına taşınmasına, bunun için 30 Haziran 2020 tarihine kadar süre verilmesine, Yem, gübre, kömür, tüp, un, şeker, vb. sektörlerde ticaret yapan işyerlerinin meskun mahal dışında ruhsatlı depo göstermeleri halinde şehir içinde satış mağazaları ile satış yapmalarına, malzemelerini küçük kamyonetler aracılığıyla taşımalarına, büyük kamyon ve tırlar ile şehir içine girmemelerine, şehir içinde bulunan satış mağaza ve ofislerinde; tüp satıcıları için 500 kg, diğer sektörler için 2 ton mal bulundurmalarına, bunun için işyeri sahiplerine 30 Haziran 2020 tarihine kadar süre verilmesine, ayrıca anketörlerin anket sorularına verdikleri cevaplar haricinde söyledikleri talepler doğrultusunda trafik yoğunluğunun çok olması sebebiyle Mehmet Yavaş Caddesi, (İtalyan Köprüsü’nden tek yön uygulamasının bittiği yere kadar), 232 ve 240 sokak üzerinde araç parkının yasaklanmasına, duraklama yapacak araçlar için 30 dakika duraklama yapabilmelerine, 30 dakikadan sonra araçlarını kaldırmayanlar hakkında belediye zabıta ekiplerince idari para cezası uygulanmasına, Şehir içi trafik ve park sorununu rahatlatmak amacıyla eski itfaiye alanının düzenlenerek araç parkı için uygun hale getirilmesine, Şehir içinde bulunan fırın ve içkili lokantaların şehir merkezinden dışarı taşınmaları taleplerinin değerlendirilmeye alınması uygun görülmüştür" dedi. Meclis, komisyon tarafından uygun görülen kararların yürürlüğe girmesine oy birliği kabul edildi.

Meclis toplantısının ikinci maddesinde; Belediye’ye yapılacak olan şartlı bağış konusunun Başkan Dinçer açıklama yaptı. Dinçer, “Ormaniçi Mezarlığı önünde köprü çalışmamız var. Bu köprüye Mithat Çetin adlı vatandaşımız vefat eden oğlunun adını verilmesi karşılığında 100 bin lira nakdi bağış yapmak istediğini söyledi. Benim için uygun geldi, sizler içinde uygunsa oğlu Mehmet Çetin’in ismini köprüye vereceğiz” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının üçüncü maddesinde;2020 yılında çalıştırılacak olan sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi konusu bütçe komisyonuna havale edilmesi, oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının dördüncü maddesinde; Yolboyu Mahallesi 136 ada 6 parselin ilave imar planı ile 136 ada 30 parselin imar plan değişikliği ile ilgili imar komisyonuna havale edilmesi, oy birliği ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 14:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472