banner488

Araç Sahipleri Bu Yılda Mağdur

Araç Sahipleri Bu Yılda Mağdur
banner496

Tüvtürk Gezici İstasyon programında Çine'ye 2020 yılında hizmetin yine ayda 2 gün olarak belirlenmesine, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, araç sahiplerinin mağduriyetlerinin bir nebze olsun giderilmesini talep etti.

Çine'de Tüvtürk 'e ait sabit istasyonun bulunmadığını ifade eden Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Oda olarak sabit istasyon için girişimlerde bulunduklarını maalesef sonuç alamadıklarını belirtti. 2019 yılında Tüvtürk'ün ayda iki kez hizmet vermesi ile sadece 768 araca vize yapıldığını belirten Başkan Öter, "Çünkü Gezici istasyonda günlük araç vize yapabilme sayısı 32 araçtır. 2019 yılında Tüvtürk Gezici İstasyonu Karpuzlu ilçesine 6 kez gelmiştir. Bu ilçemizde de bulunan araç sahipleri de oldukça mağdur durumda kalmaktadır. Yaklaşık 30 bin aracın bulunduğu 2 ilçede bu yıl sadece 960 araç muayene edilmiştir. Geriye kalan 29 bin‘e yakın araç ise Aydın İline gitmiştir. İlçemiz mahalle sayısı bakımından Türkiye’nin sayılı ilçelerinden biridir ve bu mahalleler dağınık bir coğrafya da oldukları içinde en ücra mahallemizden Aydın’a yaklaşık 80 kilometrelik bir mesafe mevcut olup bu mesafe uzaklığındaki mahalle sayısı da 25 ile 30 arasındadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında Gezici İstasyonda muayene işlemini yaptıramayan araç sahiplerinin mağdur oldukları anlaşılmaktadır. Ayrıca Gezici İstasyonda muayeneden eksikten dolayı geçemeyen araç sahipleri aynı gün içinde randevu alamamakta ve ancak 1 ay sonrası için randevu alabilmektedirler, Ağır kusurdan dolayı trafiğe çıkması sakıncalı olarak şerh düşülen araç sahibi bir ay boyunca mağduriyet yaşamaktadır. İlçemizin Tarım İlçesi olması nedeniyle 4 bine yakın traktör ve en kolay ulaşım biçimi olarak görünen ve kolay sahip olunabilen 5 bine yakın motosikletin büyük bölümünün ise ya Gezici İstasyonda muayene yapılacak araç sayı kotası hemen dolduğu için randevu alamadıkları bilinmektedir. İlimize Traktörün Römorkuyla birlikte ve Motosikletin gidip gelmesi o araç sahibi için tam bir eziyet haline gelmesiyle birlikte Bölünmüş yol olan Çine - Aydın Karayolu da bu Traktör ve Motosiklet sahipleri için ise kaza riskini de teşkil etmektedir. Ayrıca Tüm bu Motorlu Araçların Aydın İline Gidip gelmeleri esnasında tüketecek oldukları akaryakıt giderleri de göz önüne alındığında hem vatandaş hem de İlçemiz ekonomisi açısından büyük bir kaybın da söz konusu olduğu görülmektedir” dedi.

Yetkililerden araç sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden Öter, “Sabit bir Tüvtürk istasyonunun ilçemize kazandırılması mümkün olmadığını kabul etmekle birlikte Oda Başkanlığı olarak bize araç sahiplerinden gelen şikayetlerin de sözcüsü olarak hiç olmazsa ayda 2019 yılı için ayda 2 olan araç vize gününün 2020 yılı için arttırılmasının bir nebzede olsa mağduriyetleri azaltacağını belirtmek istedik. Yayınlanan 2020 gezici istasyon takviminde ilçemiz izin yine ayda 2 gün olarak program yapıldığını gördük. Yetkililerden bu gün sayısının artırılmasını ve araç sahiplerinin mağduriyetlerinin bir nebze olsun giderilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472