banner488

Ziraat Odası organik zeytin çalışması başlattı

Çine Ziraat Odası yönetimi, zeytin üreticileri için nihayet beklenen ilk adımı attı.

Ziraat Odası organik zeytin çalışması başlattı
Çine Ziraat Odası Başkanlığı ilçe genelinde organik zeytin ve zeytinyağı projesi için ilk adımı attı. Vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine bu konuda araştırma yaptıklarını ve organik tarım konusunda İzmirli bir sertifikasyon firması ile anlaştıklarını ifade eden Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, “Çiftçilerimizin ürünlerini daha iyi değerlendirmek ve mağdur olmamalarını sağlamak için zeytin ve zeytinyağı alanında organik tarım sertifikası alınması yönünde çalışma başlattık. Bu konuda toplu çalışma yürütmek için bir sertifikasyon firması ile anlaştık. Toplu yürütülecek bu çalışmanın tüm masrafları ilk etapta Odamız tarafından karşılanacak. Dileyen her zeytin üreticisi çiftçimiz bu uygulamadan yararlanabilecek. Bunun için Ziraat Odası’na müracaat etmeleri yeterli olacak. Bahsine Geri kalan tüm işlemleri Ziraat Odası çalışanları ve ilgili firma yönetecek” dedi.
Organik tarım belgesi almanın karmaşık ve pahalı bir çalışma gerektirdiğini söyleyen Eşiyok, “Maliyetleri düşürmek için toplu hareket edilmesi gerekiyor. Biz tüm üreticilerimizin bu belgeyi sahip olmasını istiyoruz. Bu nedenle biran önce Odamıza gelip müracaatlarını yapsınlar” dedi.
Basında yer alan bazı haberlerde değişik şirket ve kuruluşlar aracılığıyla yürütülün sertifikasyon çalışmalarında ilgili şirkete bağlayıcı şartlar konduğunu, bu durumun ileride üreticileri zor durumda bırakabileceğine değinen Osman Eşiyok, “Ziraat Odası aracılığı ile organik tarım uygulamasına geçen her üyemiz yağını en iyi fiyatı veren dilediği yerlere satabileceği gibi, bu çalışmalardan elde ettiği tüm haklarını istediği zaman başka bir kuruma aktarabilecek. Tek bir kuruma bağlı olmak zorunda kalmayacak” dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 00:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472