banner488

Osman Aydın çiftçiyi Zati Sungur zannetti!

CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın şahsına ait Çine Gelişim Vakfı ile yürüttüğü organik tarım çerçevesinde 700 çiftçiye attığı mesaj üzerine gerekli evrakların 3 gün içinde tamamlanmasını isteyince ortalık karıştı. Bu duruma tepki gösteren üreticiler, “Bunu Zati Sungur olsa bile başaramaz.” diyerek sitem ettiler.

Osman Aydın çiftçiyi Zati Sungur zannetti!
banner496
HABERİN GALERİSİ
ÇKS Belgelerinde izdiham

ÇKS Belgelerinde izdiham

İlk etapta üreticilerden Pazartesi-Salı günü mutlaka Vakfa başvurmaları istenirken evrak tamamlama süresi önce Çarşamba, sonra Cuma ve son olarak da yoğunluk aşılamayınca 1 Şubat’a ertelendi.

Çok kısa zamanda evrakların tamamlanmasında güçlük çeken Ziraat Odası görevlileri fazla mesai yapmalarına rağmen yine de karmaşa önlenemedi. Sabahın erken saatlerde Ziraat Odası kapısı önünde sıraya giren çiftçiler geç saatlere kadar işlerini gördüremeyince, “basın mensuplarına görün bu çiftçinin çilesini çekin fotoğrafını diyerek, ‘galiba Osman Aydın bizi Zati Sungur zannetti’ şeklinde konuştular.

Çine Gelişim Vakfı tarafından, organik zeytin destekleme ödemeleri için uygunluk belgelerini üç gün içinde tamamlaması dayatılan üreticiler, Çine Ziraat Odası’nda ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nde izdihama neden oldu

Çine Gelişim Vakfı Başkanı Osman Aydın’ın,  700 üreticiye sms olarak çektiği “Bakanlık yeni başvuru belgeleri doldurmanızı istiyor. Pazartesi ve Salı günü mutlaka Çine Gelişim Vakfı’na başvurun.” mesajı üzerine vakfa giden üreticilere 2013 yılı destekleme ödemesi için gereken uygunluk belgelerini 25 Ocak 2013’e kadar teslim etmeleri gerektiğinin belirtilmesi üzerine evrakları tamamlama telaşına kapılan üreticiler, Çine Ziraat Odası’nda ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nde izdiham yaşanmasına sebep oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organik tarım desteklemeleri ile ilgili yayımladığı tebliğde belirtilen destek başvurusu tarihlerinin 14.01.2013 ‘den 29.03.2013’e kadar  olarak belirlenmesine rağmen ICEA sertifikasyon firmasınca 18.02.2013 tarihine kadar uygunluk belgesinin Tarım llçe Müdürlüğü’ne verilmesi gerektiği direktifi nedeniyle üreticileri hızlı bir şekilde yönlendiren Çine Gelişim Vakfı üreticinin tepkisine neden oldu.

Üreticinin evrak tamamlama izdihamını değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, “Vatandaşlara Çine Gelişim Vakfı tarafından 3 gün içinde organik zeytin desteklemesi için başvuru belgelerini tamamlayın denilmiş. İlçe Tarım Müdürlüğü destek başvurusu tarihlerinin 29 Mart’a kadar olduğunu söylüyor. Üreticiyi bu şekilde evrak toplama telaşına sürüklemenin ne için olduğunu anlamış değilim.” dedi.

 “ICEA sertifikasyon firmasınca 18.02.2013 tarihine kadar uygunluk belgesinin Tarım llçe Müdürlüğü’ne verilmesi gerektiği bize bildirildi.” diyen Çine Gelişim Vakfı görevlisi Ziraat Mühendisi Yücel Açıkgöz, “18.02.2013 tarihine kadar uygunluk belgelerini hazırlamak için hızlı hareket ettik. Bu tutumumuzda üreticinin menfaati söz konusudur. Devlet desteğinde yararlanması sertifikasyon firmasınca verilen EK-2 uygunluk belgesi ile olacak. Bize EK-2 uygunluk belgesini sertifikasyon firması gönderiyor. Firma ÇKS-2013 ve EK-1 başvuru dilekçesini hızlı bir şekilde almalı ki destekleme ödemesi için gereken EK-2 uygunluk belgesini bir an önce hazırlayıp bize göndersin. Oluşan hızlılık bunla alakalıdır.” şeklinde açıklamada bulundu.

Devletin Çine Gelişim Vakfı bünyesindeki üreticilere organik tarım destekleme ödemeleri hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Yücel Açıkgöz, “Biz üreticinin menfaatinden yanayız. 2012 yılında 24 Ekim’de vakfımız bünyesindeki üreticilere dekar başına 24 lira ödeme yapıldı. Biz de üreticilerimizden, yaptığımız bunca hizmete karşılık sadece vakfımıza bağış olarak dekar başına 2 Tl aldık. 2013 yılı içinde de Devlet desteklemesinde sonra üreticilerimizden 3 Tl bağış alacağız.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 00:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472