banner488

Ege Et elden çıkarılıyor

Yıllar önce yöre hayvancılığını desteklemek ve halka sağlıklı et ve et ürünleri sağlamak amacıyla büyük ümitlerle kurulan Ege Et, İl Özel İdare’nin bünyesinden de çıkartılıyor.

Ege Et elden çıkarılıyor
banner496
Gelişmelerle ilgili basına bilgi vermek isteyen yöneticiler Ege Et toplantı salonunda kahvaltılı basın toplantısı düzenlediler.


Toplantıda şirketin çalışmaları ve İl Özel İdare’nin kaldırılmasından sonra Et ve Süt Kurumu’na devredilmesi düşünülen Ege Et’in geçiş sürecindeki Genel Müdürlük pozisyonuna ilişkin bilgi verildi.

Ege Et elden çıkarılana kadar, Genel Müdürlüğü'n dönüşümlü olarak 3’er aylık arayla Yönetim  Kurulu üyeleri arasında yapılacağı belirtilen toplantıda Ege Et’in geleceği hakkında önemli konular konuşuldu.

“Yönetim Kurulu üyeleri 500’er Tl alıyor”

Ege Et’in bilançolarını en çok tenkit edenin kendisi olduğunu belirten Ege Et Yönetim Kurulu Üyesi ve Ak Parti Aydın İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Acar, “Bu tenkitler neticesinde iş başa düştü. Bu görevi Temmuz’dan beri yürütüyoruz. Temmuz Ağustos döneminde Ticaret Kanunu’nda değişiklikler oldu. Bu değişiklikler neticesinde Ege Et olarak yeniden bir yapılanmaya girdik. Hatta 2012 yıl sonuna kadar şirketten huzur hakkı almadık. Fahri olarak görev yaptık. Yeni çıkan Ticaret Kanunu'nda Anonim Şirketlerde fahri görevlik söz konusu değil. En son yapılan genel kurulda huzur hakkı olarak yönetim kurulu üyelerine 500’er TL ücret takdir edildi ve yolumuza devam ettik.” dedi.

“Yasin Erdem’in bazı hataları yüzünden istifası istendi”

“Bu süreç dahilinde Ege Et’teki yanlışları birer birer ele almaya başladık” diyen Acar, “Biz geldiğimizde şirketin son 6 aylık bilançosunda 18 bin lira kar gözüküyordu. Fakat bilançoya baktığımızda bu bir zarardı. Ondan sonra yolumuza devam ettik. Yeni yılda yeniden bir yapılanmaya daha girdik. O süreçteki mevcut Genel Müdür Yasin Erdem’in bazı hataları yüzünden istifası istendi ve o istifa ederek kendisi ile yolumuzu ayırdık. “ şeklinde açıklamada bulundu.

“Sayın Vali’nin bilgisi ve önerisi ile bu sürece girdik”

“İkinci aşamada ise Ticaret Kanunu’nun bize verdiği sorumlulukla tekrar yapılanma sürecinden geçtiklerine değinen Acar, “ Yönetim Kurulu olarak ayda bir kere gelinmiş veya gelinmemişlikle burayı sevk ve idare etmenin mümkünatı olmadığı düşüncesinde buluştuk. Bizim yola çıkmamızın esas sebebi bu. Burası bir emanettir. Burada en ufak soruna dahi el atmaya başladık. Sayın Vali hepimize yetki verdi. Bu sorumluluk neticesinde biz dedik ki burada dönüşümlü olarak yönetim kurulu üyelerinden bir tanesi sorumlu olarak dursun. Bu Ticaret Kanunu’na göre Müdür olarak görevlendirilecek. Biz Sayın Valinin bilgisi ve onayıyla bu sürece girdik.” dedi.

“Akbay’ın İşletme mezunu olması bir artı”

Dönüşümlü olarak bu süreçte görev devir teslimi yapılacağına değinen Acar, “Bu sürecin içersinde ilk başta Gültekin Alp Akbay’ın zamanıyla müsait olması ve burada 12 saat görev yapacağını bize ifade ederek söz almamız ve kendisinin İşletme Fakültesi mezunu olmasını bir artı olarak kabul edip, diğer arkadaşların hepsinin de bu noktadaki ortak kararına uyduk. Zamanı gelince diğer arkadaşlar da görevlerini ifa edecekler.” şeklinde konuştu.

 

“Ege Et’i, Et ve Süt Kurumu’na devretmek için düğmeye basıldı”

İl Özel İdaresi kapanması neticesinde Ege Et ile ilgili bir çalışma mutlaka yapılacak diyen Acar, “Büyükşehir Belediyesi seçimlerinden sonra Özel İdare’nin gayrimenkulleri ilgili bir çalışma yapılacak. Biz bu çalışmayı arkadaşlarla beraber görüşerek Sayı Vali’nin de onayıyla eski adı Et Balık Kurumu olan yeni adıyla Et ve Süt Kurumu’na devretmek için bir mücadelemiz var. Sayın Mehmet Erdem de bu konuda bize yardımcı oluyor. Burada bir görüş alışverişi yapılarak incelemelerde bulunuldu. Artık süreci bekliyoruz. Fakat Türkiye’de bir takım bürokratik engeller var, bu kolay Gencobahis bir şey değil. Yapısal değişikliklerin yapılması lazım.” dedi.

“3 aylık net kar; 105 bin lira”

“Hiçbirimizin art niyeti ve beklentisi yok” diyen Acar, “Bir takım dedikodular olabiliyor. Yok şu kadar maaş alıyorlar falan şu, bu. Biz Anonim Şirketi’yiz. Ege Et’in bilançosunu herkes görebilir. Bunun neticesinde biz yılsonu itibariyle 120 bin lira karla burayı kapattık. İlk 3 aylık bilançomuz çıktı. Mart sonu itibariyle verilen bilançoda 105 bin lira net kar ile dönemi kapattık. Bundan sonra daha iyi olacak. Burada Tarım İl Müdürlüğü’ne verdiğimiz taahhütler var, Ege Et’in bazı bölümlerin yenilenmesi gerekiyor. Bu süreç kolay değil. “ şeklinde konuştu.

“Çine Yem’i bile avukata verdik”

Ege Et’in bu bölge için çok önemli olduğunu kendisinin bile yeni idrak etmiş durumda olduğunu belirten Acar, “Biz Ege Et’in bilançolarındaki zararlara baktıkça bu durumu daha iyi kavradık. Burada bazı alacaklarımız ile ilgili sorunlar vardı. Onların hepsini avukata verdik. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Çine Yem’i bile şu anda avukata vermiş durumdayız. Doğru bildiklerimizi daima yapmaya çalıştık. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla da özveri ile çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu bir bayrak yarışıdır”

Acar’dan sonra söz alan Ege Et Yönetim Kurulu Üyesi AK Parti Çine İl Genel Meclis Üyesi Hamit Özdemir, Genel Kurul’dan sonra Vali Bey’in takdiriyle Ege Et yöneticileri olarak işbaşında olduklarını belirterek, “Burası ticaret faaliyeti yürüten bir şirket. Ege Et bizim bölgemizin ve ilimizin hayvancılığı için büyük önem taşıyor. Son geldiğimiz süreçte biz bunu bir bayrak yarışı olarak gördük. Sonuçta  bu ilk görevi ve ilk 3 aylık dönemimizde Gültekin Bey ile devam edelim diye kararımızı aldık. Şu anda bu şekilde devam ediyoruz. “ dedi.

“Biz burada siyasi kimliklerimi bir kenara bırakıyoruz”

Son günlerde kamuoyunda açığa çıkan bir takım yorumların önüne geçmek için bu toplantıyı düzenlemiş olduklarını belirten Özdemir, “Sonuçta bu bir bayrak yarışı. Gültekin Bey ilk bayrağı aldı. Daha sonra bir başka arkadaşımız alacak. Görev süremizin sonuna kadar Ege Et’i siyasi amaç gütmeden siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak Ege Et için en iyi şekilde çalışma yürüteceğiz. “ şeklinde konuştu.

“Amacımız memlekete faydalı olmak”

Ege Yönetim Kuru üyeleri olarak amaçlarının Çine’ye ve Aydın’a yararlı olmak olduğunu kaydeden Ege Et Yönetim Kurulu Üyesi CHP Çine İl Genel Meclis Üyesi Erol Öz, “Meclis üyelerimiz arasında burada yönetim kurulu üyeleri olarak işleyişi bilmeden senede bir defa gelip giden arkadaşlarımız vardı. Biz bu arada son bir yıldır kendi işimizden daha çok önem veriyoruz. Ege Et’in kapısından girdikten sonra biz siyaseti kapı önünde bırakıyoruz. Amacımız üreticinin ürettiği malı değerlendirmek, memlekete faydalı olmak. Burada çalışan arkadaşlar da bize yardımcı oluyorlar. Şu aşamada gayet güzel bir ilerleme var.” Şeklinde açıklamada bulundu.

“Zülfikar Gezgin’e yardımcı olmak istedik”

Yasin Erdem’den sonra Ege Et Genel Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten Zülfikar Gezgin’in şu an halen müdür olduğunu belirten Öz, “O da bizim Çine’nin çocuğu, müdürümüz. Halen müdürlüğü devam ediyor. Müdürlük’ten alındı gibi bir şey yok. O her zaman bizim yanımızda. Biz Zülfikar Bey tamamen tek başına kaldığı için kendisine yardımcı olmak istedik. Bizim Yönetim Kurulu üyeleri olarak Genel müdürlük gibi bir pozisyona ihtiyacımız yok. Göreve geldikten sonra da elbette en iyi şekilde gayret sarf edeceğiz. Bizim burada siyasi bir düşüncemiz söz konusu bile değil. Kimseye başımızı eğik bırakmak istemiyoruz.” dedi.

“Bizim Yönetim Kurulu üyeleri olarak aramızda bir görüş ayrılığı ve ikilik yok” diyen DP Çine İl Genel Meclisi Üyesi ve Ege Et Genel Müdürü Gültekin Alp Akbay, “30 haziran dan bu yana uyum içinde çalışıyoruz. Genel Müdürlük ve sorumlu arandığında ben vaktimin müsait olduğunu söyledim ve Vali Bey’in onayıyla bu süreç gelişti. Bu kapıdan hiç kimse geri dönmüyor, gece 2’de bile vatandaş gelse hayvanını kestirebiliyor.” şeklinde konuştu.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 17:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
tufan duran
tufan duran - 11 yıl Önce

"gece 2de bile vatandaş gelse hayvanını kestirebiliyor.” cümlesini okuyunca adamın aklına şu soru geliyor: "gündüzler çuvala mı girdi de 2 de hayvan kesiliyor?" .çok küçük istisnalar hariç saat 2 deki hayvan kesimlerinde bir alavere vardır

mustafa madran
mustafa madran - 11 yıl Önce

çine köylerinin temel geliri besicilikdir.sıkıştığı zaman son umudu besi damıdır.besici hemşerilerim,ege et kara geçmiş gözünüz aydın bu haberle çok sevindim.çine kalkımıza hayırlı olsun.değişimde hayır, ayır, vardır...anlayana...(!)

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472