banner488

Çineli esnafa ilaç gibi kredi

Çine Ziraat Bankası AYF(Avrupa yatırım fonu) teminat destekli ‘ilk bankam-ilk işim kobi kredisi’ zor günler geçiren Çineli esnafın yüzünü güldürecek.

Çineli esnafa ilaç gibi kredi
banner496
Faaliyet suresi 5 yıl ve çalışan sayısı 9 kişiden az olan esnafların yararlanacağı kredi için şimdiden talep patlamasının yaşanacağı bekleniyor. 

Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, zor günler geçiren esnaflara bir sms ile duyurduğu AYF(Avrupa Yatırım Fonu) teminat destekli ‘ilk bankam-ilk işim kobi kredisi’ için Çine Ziraat Bankası Müdürü Güngör Eroğlu ile de bizzat görüşerek bilgi aldı.

Alınan bilgiye göre, kredi kapsamında uygun görülmesi durumunda girişimci segment müşterilere azami 50.000 Tl olmak üzere kullandırılacak kredi anapara tutarının  %75’ine AYF kefaleti uygulanacak. İşletme kredilerinde 6 aya kadar ödemesiz seçeneklere beraber 36 aya kadar, yatırım kredilerinde ise 12 ay ödemesiz seçenekle beraber 60 aya kadar vade verilebilecek.

Ayrıntılı bilginin Çine Ziraat Bankası Girişimci Krediler Departmanı’ndan ulaşılabildiğinin Betgram belirtildiği kredi hakkında konuşan Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Ben bu kredinin zor günler geçiren esnafımıza ilaç gibi geleceğine inanıyorum.  Kredi ile alakalı attığım sms’den sonra yolda yürürken bile esnaflarımız bilgi alma uğraşısı içinde oluyor, sanıyorum ki büyük bir talep söz konusu. “ dedi.


Cari kredi faiz oranı üzerinden %20 oranında indirim yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Uyar, “Ben kadın girişimcilerimizin de bu kredi için başvurmalarında yarar görüyorum. Çünkü kadın girişimciler için bu oran %30 olacak.” ifadelerini kullandı.

Tüm esnaflar için de buna benzer kredilerin gündeme gelmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Uyar, “Çineli esnafımız zor günler geçiriyor. Umarım tüm esnaflarımız için de buna benzer bir kredi düzenlemesi yapılır.” diyerek AYF teminat destekli  ‘ilk bankam-ilk işim kobi kredisi’ için zor günler geçiren esnafa Ziraat Bankası’ndaki işlemlerinde de yardımcı olacağını sözlerine ekledi.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 20:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472