banner488

Çine Ovası’ndan Bir Çok Şehre Süt Mısırı

Çine Ovası’ndan Bir Çok Şehre Süt Mısırı
banner496

Çine Ovası’nda üretimi yaygınlaşan süt mısırları Çineli çiftçilerinde vazgeçilmez ürünlerinden biri oldu. Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep Çine’de yetiştirilen süt mısırın birçok turistik şehre de pazarlandığını söyledi.

Çine Ovası’nda birçok çiftçi süt mısırı üreterek hem toprağı yormadan hem de tarladan ikinci ürün alma olasılığını değerlendi. Karakollar ve Kahraman Mahallelerinde üretimi yaygınlaşan süt mısırı İzmir, İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmit, Eskişehir, Kütahya ve Yalova şehirlerin yanında birçok turistik şehirde pazarda yerini aldı.

Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep, “Çine’de yetiştirilen süt mısırlarının hiçbir katkı maddesi veya GDO kullanılmaz, tadı, rengi, boyutu tamamıyla kendi yapısından kaynaklanmakta. Diğer mısırların mısır özü yağı, tohumluk ve hayvan yemi olarak kullanılıyor fakat süt mısırı sadece haşlama veya mangalda közlemek için üretilip kullanılıyor. Türkiye’nin birçok farklı iline gönderiyoruz, süt mısırı vatandaşlarımız ve turistler tarafından beğeniliyor. Tüm çiftçilerimize hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472