banner488

Çine OSB’de yatırımlar başladı

Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde 64 Mw’lik Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin kurulmasının ardından ikinci yatırım başladı.

Çine OSB’de yatırımlar başladı
banner496
Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde 64 Mw’lik Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin kurulmasının ardından ikinci yatırım başladı. Günlük 50 ton süt işleme kapasiteli Efe Köy Süt Ürünleri üç ay içinde yatırımını tamamlayarak üretime başlayacak. Tüm işlemlerini tamamlayan Rodos Süt Ürünleri firması da günlük 500 ton süt işleme kapasiteli tesisin inşaası 2013 yılı içinde başlayacağı öğrenildi.

Çine Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeler hakkında bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Güney, “Aydın’ın parlayan yıldızı Çine OSB demiştik, artık yıldız yavaş yavaş parlamaya başlamıştır” dedi.

Güney daha sonra söyle konuştu:
“Çine Organize Sanayi Bölgesi, 2300 dönüm arazi üzerine planlanmış, her türlü hukuki, teknik altyapı etütleri tamamlanmış, imar planları onaylanmış, 2003 yılında Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nca kuruluşu onaylanmış bir karma organize sanayi bölge müdürlüğüdür.

Kurulma aşamasını tamamlayan Çine OSB Müdürlüğümüz, “Aydın-Muğla karayoluna 4 km. Aydın'a 35 km, Güllük Limanı’na 65 km, İzmir Adnan Menderes havaalanına 120 km. mesafede bulunmaktadır. En önemlisi Aydın-Çine-Güllük Limanı’nı birbirine bağlayacak demiryolu hattı proje çalışmaları bitirilmiştir. ÇED toplantısı yapılmış, hat üzerindeki istimlak çalışmaları devam etmektedir. Ulaşım problemini aşan OSB'mizde şu an 50 sanayi parseli, 4 park, 2 yeşil alan, 1 trafo merkezi, 2 arıtma ve 1 de sosyal tesis parseli bulunmaktadır. İlave imar planlarımız onaylanmış halen kamulaştırma faaliyetimiz devam etmektedir.

2012 yılı sonunda 1.etap ham yol, elektrik ve su Betlike dağıtım şebekesi ile atık su kanalımız tamamlanmış olup yatırımcıya hizmet verebilecek durumdadır. Evsel atık kanalizasyon çalışmalarımız devam etmekte, Elektrik alt yapısı olarak; OSB'miz içinde 50 MVA'lık trafo indirme merkezi, OSB'ye ait dağıtım trafoları ve dağıtım şebekemiz hazır durumdadır. Yatırımcıya hemen elektrik verilebilmektedir.

Su dağıtım şebekesi olarak; DSİ'den izinli kuyularımız ve dağıtım şebekemizle 1.etap yatırımcılarımızın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılanabilir. Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu ileriki dönemlerde OSB'nin su ihtiyacını karşılamak için Çine Barajı Sulama Kanalı Projesi'nde Çine OSB'ye bir branşman yapılması için proje çalışmaları devam etmektedir. Böylece OSB'nin yer altı suyuna bağımlılığı kalmayacaktır.

Ayrıca Çine OSB'de doğalgaz alt yapısı da tamamlanmıştır. Aydın-Muğla doğalgaz hattında OSB için bırakılan vanadan, yatırımcımız olan ALES firmasından doğalgaz çevirim santralinin parseline kadar DG hattı yapıldı. Bu hat üzerinde OSB'nin kullanımı için vana bırakılmış olup basınç indirme tesisi yapılması ile nihai tüketiciye doğalgaz verebilecektir.

Altyapı problemi kısmen çözülen OSB'miz de Yatırıma başlayan firmalardan; “ALES enerji firması 64 MW gücündeki doğalgaz çevrim santrali yatırımını bitirmiş olup enerji üretimine devam etmektedir. Tesiste yaklaşık 30 kişi çalışmaktadır.

Süt ürünleri sektöründe, günlük 50 ton süt işleme kapasitesi ile Efeköy Süt ürünleri inşaat ruhsatını almış Ekim 2013 gibi üretime başlayacaktır.

Toplamda günlük 500 ton süt işleme kapasitesine sahip Rodos süt firması inşaat izni müracaatlarını yapmış, projelerini hazırlatmaktadırlar. Zeytinyağı sektöründe ise firmalar çalışmalara başlamışlardır.”
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 14:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
birol şanlı
birol şanlı - 10 yıl Önce

bu purojeye kimler vesile olduysa alah razı olsun bu bölge için çok büyük nimet teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472