banner488

Halk Eğitim Merkezi Kurslarına yoğun ilgi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün “Okullar Hayat Olsun Yaz Etkinlikleri” kapsamında Çine'de şu an açık 13 kurs mevcut.

Halk Eğitim Merkezi Kurslarına yoğun ilgi
banner496

Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık Yavuzkan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün “Okullar Hayat Olsun Yaz Etkinlikleri” kapsamında açtıkları kurslara gençler tarafından katılımın yoğun ilgi gördüğünü belirti.

 “Okullar Hayat Olsun Yaz Etkinlikleri” kapsamında Çine Halk Eğitim Müdürlüğü Neyine tarafından bu yaz toplam 13 kurs açıldı. Bunlar. futbol, basketbol, voleybol, tenis, judo, satranç, İngilizce, jimnastik, Kuran-ı Kerim, matematik, okuma-anlama, gitar, bağlama açıldı.Yüzme ve masa tenisi planlama aşamasında.

Çineli gençlerin ve çocuklarımızın kurslara katılımından dolayı memnuniyetini dile getiren Yavuzkan, “Kurs ve kursiyer sayısı artmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün “Okullar Hayat Olsun Yaz Etkinlikleri” kapsamında Çine Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından toplam 13 kurs ile kursiyerlerimize eğitim hizmeti veriyoruz. Bunların dışında planlama aşamasında olan yüzme ve masa tenisi kurslarımız olup, talebe göre yeni kurslarımız açılacaktır. Bu kurslara şu an itibariyle 1000 üzerinde öğrencimiz katılmaktadır" dedi.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin yazı boş geçirmemeleri, sosyal aktivitelerde yer almaları ve ayrıca ileride kendilerine faydalar sağlayacak düzeyde bir eğitim verdiklerini kaydeden Yavuzkan, “Bu sene kurslara katılım geçen yıllara nazaran daha çok oldu. Bazı kurslarımızı kendi içlerinde yaş gruplarına göre ikiye ve hatta üçe bölmek zorunda kaldık. Öğrencilerimizin bu denli istekli olmaları bizleri çok mutlu ediyor. Matematik kursumuz 5. sınıftan 6’ya geçenler, 6’dan 7’ye geçenler ve 7’den 8. sınıfa geçenler için öğleden sonraları veriliyor. Okuma- Anlama ve Türkçe kursumuz bir grup dahilin de ilkokullar için yani 1. sınıftan 4 sınıfa kadar veriliyor. Futbol akşamüzeri, diğer kurslarımız sabahtan. Çine merkez ve Evciler Mahallesi olmak üzere kurslarımız değişik okullarda yer olanağı sağlanarak Halk Eğitim Merkezi adı altında yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Yüzme kursuyla ilgili gelişmelerin olduğunu belirten Yavuz, “Yüzme kursu bu hafta içerisinde açılması planlanmakta. Haftada 2 gün Aydın Büyükşehir Belediye Yüzme Havuzu’nda gerçekleşecek. Şu anda planlanan yaş grubu 7-12 ama yaş grubunda şartlar nasıl gelişecek bu hafta belli olacak” dedi.

Kursların ücretsiz olduğunu belirten Yavuzkan, sadece yüzme kursunun ücretli olduğunu açıkladı.

Kurslar Temmuz ayında başladı, Ağustos sonu sona erecek.








Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 15:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472