banner488

Tarım İlçe Müdürlüğü, gıda denetimlerini artırıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydın İl ve Çine İlçe Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından Çine’de bulunan gıda işletmelerine yoğun denetimler geliyor.

Tarım İlçe Müdürlüğü, gıda denetimlerini artırıyor
banner496

Çine İlçemizin gıda potansiyeli düşünüldüğünde özellikle yaz aylarında coğrafi durumundan ötürü turizm yolları üzerinde olmasının da etkisi ile toplu tüketim yerlerine olan ilgi, sıcakların olumsuz etkisi, denetimlerinin sıklığının ve hassasiyetinin artıracak.

Çine Tarım İlçe Müdürü Özkan Atıgan, Ramazan Bahis Siteleri ayından ve önümüzdeki Ramazan bayramından dolayı Çine halkının sağlıklı ve güvenli şekilde beslenmesi için işletmelerin gerekli önlemleri alması, üretim ve satış koşullarına daha fazla önem vermesi, özellikle sıcak havalardan dolayı önlemlerin arttırılması konularında da işletmelere bilgilendirme yapılan denetimlerde gerekirse cezai işlemlerin de yapılacağı belirti.

Ramazan ayında tüketimin artması ve Ramazan bayramından dolayı özellikle şeker ve şekerli ürünlere olan talebin yükselmesinden ötürü denetimlerin titizlikle ve aratarak devam edeceği konusunda özelikle vurgulama yapıldı Atıgan, “Tüketicilerin  sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde işletme ve çalışanların temizlik  yönünden kontrolü, sağlıksız gıda üretimi ve satışının önlenmesi konularında yapılan denetimlere aralıksız devam edilecektir, tabi ki diğer zamanlarda denetim olmayacak anlamına gelmez. Denetimlerde uygunsuz koşullarda olan işletmelere cezai işlemlerin yapılacağını ve bundan taviz verilmeyeceğiz ” dedi.

İlçe Müdürü Özkan Atıgan denetlemeleri Ramazan Bayramına kadar sıklaştıracaklarını belirterek, “Halkımızın dengeli ve sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerine hız vermiş bulunmaktayız. Halkımız aldıkları gıdalarda tereddüt yaşamamalıdır. Vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemli ve değerlidir” dedi.







 


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 17:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472