banner488

24 Kasım’da ‘öğretmenlik’ başkadır

Çine’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, duygu dolu anların bir arada yaşandığı anlamlı bir programla kutlandı.

24 Kasım’da ‘öğretmenlik’ başkadır
banner496
Her ne kadar 24 Kasım’ı öğrencileriyle beraber okulda, sınıflarda kutlamak öğretmenlerimizin yıl boyunca en büyük moral kaynağı da olsa, Çine’de 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi’nin organizasyonu öğretmenleri, öğrencileri ve davetlileri anlamlı bir programla bir araya getirdi.


Her 24 Kasım’da yeni ve eski öğrencilerinin bir birinden değişik anlamlı sürpizlerine, güllere, karanfillere, çiçeklere, kalemlere ve kısacası hediyelere boğulan öğretmenlerimiz bu anlamlı günlerinde Çine’de de unutulmadı.

Yeni öğretmenlerin gururla yemin ettiği, öğretmen konulu yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödüllerinin takdim edildiği, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin duygusal şiirler okunup, tiyatroların sahnelendiği Belediye Kültür Merkezi’ndeki programda duygu yüklü anlar ile sevinç ve gurur iç içeydi.

İlk olarak saat 10.00’da Cumhuriyet  Meydanı’nda, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından Atatürk Büstü’nün önüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, daha sonra Çine 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi’nin organizasyonuyla Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti.

Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Giden, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Çine Halk Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, çok sayıda siyasi, STK temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile ve birçok vatandaşın katıldığı kutlama etkinliği duygu dolu anların yaşanmasına sahne oldu.

“Toplumların geleceğinin mimarı öğretmenlerdir”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Pashacasino “Toplumların geleceğinin mimarı öğretmenlerdir” diyen Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Avcı, ürünü insan olan tek mesleğin öğretmenlik olduğuna dikkat çekerek, “Her şeyden önce bir ideal, bir gaye ve bir ülküdür öğretmenlik. Ülkemizin her yönüyle kalkınmasında en önemli etkendir öğretmen. Bir milletin milli, ahlaki, manevi ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından ileri ve kalkınmış olması öğretmenlerinin gayretli çalışmalarına ve üstün başarılarına bağlıdır.“ dedi.


“Öğretmen Yemini ettiler”

Çine’nin farklı okullarında stajyerliklerini bitirmiş 26 öğretmenin de ‘öğretmen yemini’ ettiği kutlama etkinliğinde genç öğretmenlerdeki sevinç ve gurur ise yüzlerinden okunuyordu.

Çine’nin değişik okullarındaki stajyerliklerini tamamlayarak göreve başlayan öğretmenler; Mustafa Türkoğlu Ortaokulu’ndan Burcu Konuk, Deniz Ülgan, Cemile Ülgan, Dürdane Gökbel, Sevinç Kaya, Namık Kemal Ortaokulu’ndan Aslı Acar, Topçam İlkokulu’ndan Sebile Durmaz, Çine Lisesi Meryem Uluhan, Zeynep Aybey, Çağrı Baturçu, Çine Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Sami Yavuz, Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Şehnaz Atak, Ümran Köksal, Akçaova İlkokulu’ndan Şerife Demirbaş, Elvan İlter, Akçaova Ortaokulu’ndan Burak Seven, Hatice Tosun, Ela Talay, Abdullah Çoban, Akçaova Lisesi’nden Nejla Yeliz Gören, Mutlu Kaya, Elif Ebru Akbulut, Sünbül Durmuş, Çine Aanadolu İmam Hatip Lisesi’nden Feride Aktaş, Hayat Seven, Çaltı İlkokulu Sebile İspenoğlu olarak sıralandı.

Etkinlikte Müzik Öğretmenli Ali Savaş’ın  koro şefliğini yaptığı müzikal dinleti ve halk oyunları gösterisi de davetlilere doyumsuz anlar yaşattı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 00:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472