banner488

Hüseyin Özkan İlkokulu 'Otizm Farkındalık Günü' etkinliği

Hüseyin Özkan İlkokulu 'Otizm Farkındalık Günü' etkinliği
banner496

Çine Hüseyin Özkan İlkokulu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Çine Hüseyin Özkan İlkokul öğretmenler ve öğrencileri, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ‘2 Nisan dünya otizm farkındalık günü’ etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla mavi giyinerek, el boyamaları ile günün anlamına değinen pankartlar hazırlayarak okul bahçesinde mavi balonları havaya uçurdular. Etkinliğe, Çine Hüseyin Özkan İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Erken tanının önemine ve özel eğitimle otizmli bir çocuğun kendi başarı hikayesini yazabileceğine değinen Çine Hüseyin Özkan İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı, “Erken tanı ve yoğun özel eğitimle otizmli bir çocuk yeniden doğabilir ve kendi başarı hikayelerini yazabilir. Otizm doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir sinirsel ve biyolojik bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır. Bu yüzden; Onlara gerekli imkanları verelim Onları tanıyalım ve Onlara saygı duyalım. 2 Nisan Otizm Farkındalık gününde bizde, Hüseyin Özkan İlkokulu olarak mavi tişört giyerek otizme mavi ışık yakıyoruz ve farkındalık yaratıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472