banner488

Çine İmam Hatip Ortaokulu, “Su Hayattır”

Çine İmam Hatip Ortaokulu, “Su Hayattır”
banner496
Çine İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri suyun insan yaşamındaki önemine dikkat çeken etkinlik düzenlediler.

Çine İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Çine Hükümet Meydanı önünde hazırladıkları afişler ve dağıttıkları sularla Çine halkını suyun önemi ile bilgilendirdiler. Öğrenciler halka bir şişe su ikram ederken suyun, su içmenin önemi ile ilgili bilgiler verdiler.

Etkinliği yürüten Sosyal Bilgiler öğretmeni Arzu Oymak “Bu çalışma aynı zamanda kulüplerinin toplum hizmeti çalışması olduğunu İmam Hatip Orta Okulu olarak geçen başlatmış oldukları su ile ilgili etkinliklerin ikincisini bu yıl da bu tür bir etkinlikle devam ediyoruz. Geçen yıl okulumuzda dünya su günü nedenliye 22 Mart tarihinde öğrencileriz su konulu resim yapmışlar ve sergilemişlerdi. Öğrencilerimizin farklı etkinlikler ile suyun önemi hakkında bilinç sahibi olmalarını sağlamış oluyoruz” dedi.

Halkın yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade eden öğrenciler, bu anlamlı çalışmadan dolayı vatandaşların kendilerine teşekkür ettiğini belirttiler. Öğrenciler halkı bu konuda az da olsa bu etkinlik ile bilinçlendirdikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Öğrenciler, okullarda belli derslerin belli konuların öğretilmesi yanında toplumun aydınlanmasına, bilinçlenmesine katkı sunma gibi bir göreve sahip olduğunu da değinmeyi unutmadılar. Çine İmam Hatip Ortaokulu olarak bu görevi bu etkinlikle yapmanın mutluluğunu taşımakta olduklarını ifade eden etkinliği yürüten Sosyal Bilgiler öğretmeni Arzu Oymak, önümüzdeki yıllarda da suyun önemi ile ilgili farklı etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Etkinlikte ikram edilen suları Çine Belediyesi Çipaş su işletmesinden temin ettiklerini ifade eden Sosyal Bilgiler öğretmeni Arzu Oymak Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e bu anlamlı çalışmaya vermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472