banner488

CHP'li İnci'den Çine teşkilatına plaketli teşekkür

CHP'li İnci'den Çine teşkilatına plaketli teşekkür
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, 16 Nisan’da yapılan referandum sonrası ilçe başkanlarına teşekkür ziyaretlerine Çine’de son noktayı koydu. CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnce’ye CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir eşlik etti.

Çine ilçe örgütünü ziyaret eden CHP'li Bayram İnci, referandumda gayretli çalışmalarından dolayı CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve partililere teşekkür ederek Başkan Şahin’e teşekkür plaketi taktim etti. İnce, “16 Nisanda bir referandum geçirdik, ülke bir kişi istedi diye referandum sürecine girildi. Anayasa değişikliği denildi ama bu bir anayasa değişikliği değil. Anayasalar bir toplumun mutabakat metinleridir. Toplumun her kesimi kucaklayan temel hukuksal metindir. Ama baktığımız zaman bu anayasa tüm bu topraklar üzerinde insanları ikiye bölen bir metin olmuştur. Yüzde 50’nin üzerinde hayır çıkmasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu, hayır oylarını gasp etmesi ve hüküm, yasa maddesi açık olmasına rağmen mühürsüz oy pusulaları zarflar geçersiz olur denilmesine rağmen hukuka aykırı bir şekilde karar almış ve kesin kararını vermiştir. Partimiz hukuksal süreçleri devam ettirecek. Bu süre zarfında hayır bileşenlerini nasıl yanımızda tutarız, nasıl birlikte hareket ederiz onun arayışı içerisinde olmalıyız. Hiç yan yana gelmediğimiz ideolojik kişilerle bir iletişim kurabildiğimizi gördük, özgürlükler ve demokrasi konusunda, Cumhuriyetin temel nitelikleri konusunda bir arada davranabileceğiz. Bu iletişimi devam ettireceğiz, her kesimi kucaklayacağız. Hayır oyları, sadece bizim kendi oyumuz değil, bunun içerisinde Saadet Partisi, Vatan Partisi, MHP tabanı, Demokrat Partisi, HDP var. Ortak herkesin kabullenebileceği Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız yeri geldiğinde. Bu aday kuvvetler ayrılığını yerleştiren, hukukun üstünlüğünü sağlayan, meclisi daha da kuvvetlendiren bir yapıya büründürecek.  Demokratik Parlamenter Sisteme tekrar dönüş yapacağız. Şuan olağanüstü kurultayın gereksiz olduğunu söyledik. Hep birlikte inanıyorum, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet ve niteliklerine ve güçlü bir parlamenter sisteme sahip çıkacağız. Siyasal partiler yasasını değiştireceğiz, seçim barajını düşüreceğiz, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışını bu ülkede egemen kılacağız.  Çine örgütümüze, başta kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, yöneticilerimize ve ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Tüm örgütümüzün ortak bir emeğiydi bu sonuç. Aydın ve Çine Cumhuriyet Halk Partisi verimli çalışmanın sonuçlarını başarılarını görmüştür. Plaketi tüm örgütüm ve partililerim adına alarak teşekkür ediyorum” dedi.





Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 01:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472