banner488

Çine'de Özel Eğitim sınıfı açıldı

Çine Atatürk İlkokulu bünyesinde ‘Özel Eğitim Sınıfları’ törenle açıldı.

Çine'de Özel Eğitim sınıfı açıldı
Açılış programına, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Ballı ve eşi Bahar Ballı, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, Ak Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri,  Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Çine Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstüntaş, Çine Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı açılış konuşmasını yaptı. Atatürk İlkokulu’nun tarihi geçmişinden bahsederek sözlerine başlayan Özgür Soğancı, “ 1940 yıllarına dayanan ilçemizin köklü okullarından olan Atatürk İlkokulu 32 öğretmen, 673 öğrenci ile yeni binamızda eğitim vermektedir. Okulumuzun bünyesinde bu dönem katılan ilkokul seviyesinde Özel Eğitim Sınıfları ile 11 öğrenci ve 3 öğretmenle eğitim öğretime devam etmekteyiz. Talep olması halinde daha fazla öğrenciye eğitim öğretim verme kapasitesine de sahibiz. Bu sınıfların açılmasında çok emekler verildi, çok çalışıldı. Çine’ye daha iyi hizmet etmek kararlılığındayız. Bize yardım eden, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’ diye konuştu.

“Hizmetlerimizin başında Özel Eğitim gelmekte”

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, eğitimde en büyük desteği Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti Milletvekillerinden aldıklarını belirtti. Töre, “Eğitimcilerin meslek etiği gereği vicdanen yapmak zorunda oldukları hizmetler vardır. Yapmak zorunda olduğumuz hizmetlerin başında özel eğitim gelmektedir. Bizler özel eğitime ne kadar önem verirsek, ülkemizin kalkınmışlığını o kadar ileriye taşımız diye düşünüyorum. Biz insanların beyinlerindeki ve kalplerindeki engeli kaldırırsak Türkiye ile Dünya’daki engelleri de kaldırmış düşüncesi ile hareket ediyoruz. Aydın’dan ilk kez Milletvekili seçilmiş olan ve aramıza katılıp bizleri onurlandıran saygı değer Vekilim ilk seçim çalışmalarında bize talimatı Çine’den 11 öğrencinin özel eğitim görmek adına Aydın’a taşındığını duydum. Çine gibi bir ilçeden bu öğrencilerimizi neden taşıyoruz diye bana sordu. Sayın vekilimizin bize yönelttiği sorusu üzerine hemen çözüm arayışına girerek, en kısa zaman da Atatürk İlk Öğretimizin bünyesinde olan bu özel eğitim sınıflarımızı eğitime hazırlayıp, Aydın’a eğitim almak adına 11 öğrencimizi kendi evlerinin yakınında eğitim almalarını sağladık. Kurumum ve şahsım ve tüm öğrencilerim adına Sayın Vekilimize teşekkür ediyorum. İlk etapta bu iki sınıfta 11 öğrencimiz eğitim görmektedir. İki sınıfımızın toplam kapasitesi 20 öğrencidir. Çine'yi çok farklı tutuyoruz. 2012’den itibaren Aydın’da görev yapmaktayım. Şu anda 4’ü tamamlanmak üzere eğit öğretime girmiş bulunmakta olan 6 tane eğitim kurumunun yapımını gerçekleştirdik. Sayın vekilimizin yakın takibi ve talimatları ile kısa bir süre olmasına rağmen Çine ilçesine iki yapım programı daha ihalesi yapılmış olup bununda müjdesini halkımıza vermek istiyorum. Anaokulunun ihalesi bitti, İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin 200 kişilik pansiyon ihalesi tamamlandı. Vekilim ayağının tozuyla Çine’ye 10 milyonluk bir yatırım kazandırmıştır. Çine’de 45 tane eğitim kurumumuz var, biz 4 yıl içerisinde 25'inin büyük onarımını tamamladık, geriye kalanlarında büyük onarımlarını da gerçekleştireceğiz” ifade etti.

“Özel Eğitim hepimiz için çok önemlidir”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Evet benim için anlamlı bir gün. Ben ilkokulu Feyzi Çakmak ilkokulunda bitirdim ama birinci sınıfın birinci dönemini Atatürk İlkokulu'nda okudum. Özel Eğitim çok önemli. Hükümetimiz olarak 2002 yılından bu yana eğitime vermiş olduğumuz önemini rakamlarla paylaşmak istiyorum. 2002 yılında ülke toplam bütçesi 120 milyar lira. Şimdi 2016 yılında milli eğitime ayrılan bütçe miktarı 110 milyar. Yani 2002 yılı toplam bütçe miktarının neredeyse tamamına yakınının eğitime ayrılmış. AK Parti İktidarı olarak geleceğe hazırlamak adına gençlerimize ve çocuklarımıza daha iyi imkanlarda eğitim görmeleri için bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Eğitimli ve sağlıklı bir nesil yaratabilmek adına. Sağlıkda da 95 milyar lira pay ayrıldı. İktidara geldiğimiz 2002 yılında biz 250 bin derslik yapmışız. Cumhuriyet tarihinde 347 bin adet olan derslik sayısının neredeyse yakını kadar derslik yapmışız. Eğitimin kalitesi ve eğitim ortalaması çok önemli. Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerde ortalama eğitim süresi 15'e,16’ya kadar çıkıyor. Bizim de bu rakamlara ulaşmamız gerekiyor. Ben Çineli özel eğitim gören öğrencilerimizin Aydın’a gelip gittiğini öğrenince Aydın İl Milli Eğitim Müdürüme rica ettim, Çine’de böyle bir sınıf açamaz mıyız? Sayın müdürüm de gereğini yaptı. Allah razı olsun. Hepimiz evlat sahibiyiz, herkesin özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğu olabilir. Çocuklarımızın zorluk yaşamaması, sıkıntı çekmemesi ve topluma uyum sağlamaları için özel eğitimler çok önemli. Emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Çine’de eğitimin artırılması konusunda fiziki koşullar ilerlediğinde çok daha iyi yerlere gelinecektir” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu bünyesinde açılan “Özel Eğitim Sınıfları” AK Parti Aydın Mustafa Savaş,  İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve protokol tarafından eğitim öğretime açılırken, Atatürk Özel Eğitim Sınıflarında eğitim gören 11 öğrenciye Aydın Milletvekili Sayın Mustafa Savaş ve protokol tarafından hediyeler verildi. Ayrıca Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından Allah-ü Teala'nın 99 isminin bulunduğu Esma-ül Hüsna tablosunu AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a taktim edildi. 
























Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 00:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472