banner488

Madran Dağı’nda kanseri yendi

Madran Dağı’nda kanseri yendi
banner496
 Çine’de Kavşit Seyir Tepesinde minibüsünü eve çeviren Ankaralı Mehmet dede, çam ormanlarının bulunduğu alanlara gidip yaşama tutunmaya başardı.

Kanser hastalığı nedeniyle konuşamayan 78 yaşındaki Mehmet dede, Kavşit Mahallesinde bulunan Kavşit Göleti’nin Seyir Tepesine park ettiği minibüsünde yaşamını sürdürüyor. Son üç yıldır Kavşit Mahallesindeki Seyir Tepesine ve yakın civarlarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor, Mehmet dede konuşma problemi yaşadığından dolayı mahalle muhtarı ve köylüler dahi hiç kimse gerçek ismini bilmiyor. Hastalığı nedeniyle dede, birçok yeri gezdiğini ama en iyi çam havasını Madran Dağı Kavşit yaylasında bulduğunu ve hastalığını burada gerilediği için hayatına burada devam etme kararı aldığını belirtti.

“Bizim Mahalleli oldu”

Sarı minibüsüyle üç yıl önce mahalleye gelen dede bizim mahalleli oldu diyen Kavşit Mahallesi Muhtarı Halil Çoban, “Uzun bir süre gözledikten sonra dedenin hiçbir kötü tarafını görmedik. Daha önce mahalleye gelip üç ay kalıp buradan ayrılıyordu. Birçok yer gezen dedemiz, en iyi çam havasının burada olduğunu fark ettiğini o yüzden bu yıl sürekli burada kalmaya karar verdi. Minibüsünde kendi ihtiyaçlarını kendisi görüyor. Rahatsızlığından dolayı yayla havası arayan dedemiz, buranın havasının kendisine çok iyi geldiği için burada yaşamak istediğini söyledi. Dede artık bizim mahalleli oldu.  Kavşit Seyir Tepesindeki piknik alanında aracında yaşayan dede, çamlık alanda gezip yöremizin temiz çam havasını soluyarak hayata tutunuyor” dedi.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472