banner488

52. Kütüphane Haftası Çine’de dolu dolu geçiyor

28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanan 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri Çine’de dolu dolu geçiyor.

52. Kütüphane Haftası Çine’de dolu dolu geçiyor
Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü 52. Kütüphane Haftası kutlama etkinliklerine, ilk olarak Kaymakamlık makamında 2015 yılında Çine Halk Kütüphanesi’nden en çok yararlanan kullanıcılar ile ödül programı düzenlendi. Çine Kaymakamı Özkan Demir’in makamındaki ödül törenine kütüphane Müdürü Şenay Hızır, öğrenciler ve aileleri katıldı. Çok okuyan okurlara Özkan Demir ödüllerini takdim etti.

“Kütüphanemizi cazip hale getirme çabasındayız”

Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır; “Çocuklarla aileler birlikte okuma saatleri düzenlemeleri çok önemli. Öğretmenlerimiz bu konuda çok duyarlılar. Okullarında okuma saatleri düzenliyorlar, guruplar halinde Kütüphanemize öğrencileri getiriyorlar. Evlerde anne babaya düştüğü gibi okullarda da öğretmenlerimize ve idarecilerimize kitap okumayı sevdirme ve artırma konusunda çok çok büyük görevler düşüyor. Bizler kütüphane olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz, aileler evde destek verecek, okullarda da eğitimcilerimiz destek vererek Çine’de çok okuyan bir kesim oluşturacağız. Geldiğimiz günden beri ilgi dönem dönem artıyor, bunun daha fazlasını başarmak için uğraşıyoruz. Önümüzdeki zamanda kütüphanemizi onarımdan geçireceğiz ve yeni bölümler açmayı planlıyoruz. Çeşitli düzenlemeler yapmayı düşünüyoruz. Amacımız kütüphanemizi daha cazip ve çekici hale getirmeye çalışıyoruz. Okuyucularımızın bazen sıcak ev ortamını yakalayabilecek duruma getirmek istiyoruz. Tüm okurlarımıza ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediliyorum” şeklinde konuştu.

“En büyük güç artık bilgi”

En çok bilen en güçlü olur diyen Çine Kaymakamı Özkan Demir, “En büyük güç artık bilgi, en çok bilen en güçlü olur. Teknolojinin geliştiği şu zamanda bilgi üretiliyor ve satılıyor artık. Birkaç genç bilgisayar üzerinde ürettikleri projeleri teknolojide faydalanarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyorlar ve birçok kişi bunu kullanmaya başlıyor işte burada bilgi gücü olmuş oluyor. Çok okuyan ve kendini geliştiren, sizin gibi nesillere ihtiyacımız var. Teknoloji ve televizyonlar tuzak, kapılanlar da kolay kolay kitap okuma noktasına gidemiyor. Bunları sınırlamak gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde okumaya devam edersiniz inşallah. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

2015 Yılında Çine Halk Kütüphanesinde en çok kitap alan okurlarına Çine Kaymakamı Özkan Demir ödüllerini taktim etti.

İlkokullarda, birinci Atatürk İlkokulu 3/D sınıfı öğrencisi Melihe Yavuz 120 kitap, ikinci Hüseyin Özkan İlkokulu 3/B sınıfı öğrencisi Büşra Nur Yüksel 110 kitap, üçüncü Atatürk İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Beyza Aslan 102 kitap okuyarak ödüllerini kazandılar.

Ortaokullarda, birinci Namık Kemal Ortaokulu 6/E sınıfı öğrencisi Fatma Korkusuz 96 kitap, ikinci Namık Kemal Ortaokulu 6/D sınıfı öğrencisi Aysel Soyaklı 78 kitap, üçüncü Namık Kemal Ortaokulu 8/C sınıfı öğrencisi İlayda Kaçan 72 kitap okuyarak ödüllerini kazandılar.

Yetişkinlerde, birinci Mehmet Çatalkaya 73 kitap, ikinci Tuna Yortuç 55 kitap

En çok okuyan aile bölümünde, ise Abidin Cesur 93 kitap ve annesi Ayşe Cesur 87 kitap okuyarak ödüllerini aldılar.

Çine Devlet Hastanesi’nde çocuklara kitap hediye edildi

Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdür ve personeli, Çine Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve muayene için sıra bekleyen çocuklara kitap dağıttı. Kitap okumayı çok küçük yaşlarda özendirmek için ailelerin çocuklara kitap okuması gerektiğine inanan Hızır, “Hastanemizdeki çocuklarımıza hem geçmiş olsun ziyareti hem de etkinliklerimiz doğrultusunda çocuklarımızı kitap hediye ederek, kitap okuma sevgisini aşılamak istedik. Hastanemizde bulunan çocuklarımıza geçmiş olsun. Yaşları küçük ama ailelerin kitapları okuyarak onları kitap sevgilerini aşılamaları için personelimizle birlikte ulaşabildiğimiz tüm çocuklarımıza ulaşmayı hedefledik. İnşallah daha çok okuyucu sayımız olur” dedi.

























Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 04:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472