banner488

Çine'de Kütüphane Haftasında kitap kurtlarına hediye

Çine'de Kütüphane Haftasında kitap kurtlarına hediye
banner269

Çine İlçe Halk Kütüphanesi, gerçekleştirilen etkinlikte, halk kütüphanesinden en çok kitap alıp okuyanlara ödül verildi.

Türkiye’de 1964’ten bu yana her yıl Mart ayının son haftası ‘Kütüphane Haftası’ olarak kutlanıyor. Bu yıl 57. Kütüphane Haftası, 29 Mart - 4 Nisan 2021 tarihleri arasında “Çağları Aşan Söz” temasıyla Çine’de kutlandı. Pandemi nedeniyle bu yıl 57. Kütüphane Haftası’nda Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ve kütüphane memurları 2020 yılında kütüphaneden en çok ödünç kitap alan öğrencilere hazırladıkları hediyeleri okulları ziyaret ederek taktim etti. Ziyaretlerde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ve Şube Müdürü Ayşe Aktaş’ da eşlik ederek 3 kategoride değerlendirilen okurlar onure edildi.

57. Kütüphane Haftası’nda pandemi nedeniyle buruk bir süreç geçtiğine değinen İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, “Toplumların her yönden kalkınmış olması, o toplumun sorumluluğunu alacak kuşakların çok iyi bir şekilde yetişmiş olmasıyla mümkündür. Bu nedenle Okuyan, düşünen ve gelişen bir toplum olmak; diğer uluslar ile her alanda yarışabilmek ve Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşabilmek için; kütüphanecilere, eğitimcilere, ailelere ve toplum bilinci taşıyan herkese birçok görevler düşmektedir” dedi.

Dereceye giren okul öncesi öğrenciler arasında 1. Hüseyin Özkan Anasınıfı Öğrencisi Beyza Güçlü, 2. Öznur Uysal, 3. Ayhan Yıldız Anaokulu Öğrencisi Ela Nur Uğurel. İlkokularda 1.Atatürk İlkokulu 3/E sınıfından Enes Aydın ve 3.Özge Dursun, 2. Fevzipaşa İlkokulu 4/A sınıfından Elif Naz Yüksel. Gençlerde 1.Feride Raşit Kalkan Ortaokulu 8/C sınıfından Sude Naz Akbalık, 2.Çine Lisesi 9. Sınıftan Ümmühan Aslı Özcan, 3. Madran Anadolu Lisesi 9/A sınıfından Merdiye Uysal olarak belirlendi.

Dereceye giren yetişkinler arasında 1 olan Hülya Kahraman,2. Mustafa Öner 3.Fatma Maral 65 Yaş üstü 1.Mehmet Çatalkaya 2.Nebahat Eraydın 3.Sacide Gürkan olarak belirlendi. Ödülleri ve teşekkür belgeleri 30.03.2021 Salı günü saat.10.00’da Çine İlçe Halk ütüphanesinde verilecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 20:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472