Çine’de vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkı sağlayan Enver Salih Dinçer Havuzlu Sosyal Tesisleri ile ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.
Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’ın girişimleri ve CHP’li meclis üyeleri Tuba Dinçer ile Metin Karadağ’ın verdiği önerge doğrultusunda, söz konusu tesis 3 yıllığına yeniden Çine Belediyesi’ne tahsis edildi. Daha önce de Çine Belediyesi tarafından işletilen Enver Salih Dinçer Havuzlu Sosyal Tesisleri, alınan bu kararla birlikte yeniden ilçe halkının hizmetinde olacak.
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde Çine kararı
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ilçelerdeki bazı sosyal alanların ilçe belediyelerine tahsisi konusu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının ele alındığı toplantıda, kararlar oy çokluğuyla kabul edildi.
Görüşmeler kapsamında Çine’de bulunan Enver Salih Dinçer Havuzlu Sosyal Tesisleri de gündeme geldi. Daha önce Çine Belediyesi’ne tahsis edilen tesislerle ilgili yeniden değerlendirme yapılırken, söz konusu alanların ilçe belediyesine tahsisi oy çokluğuyla onaylandı.
Toplantıda, Çine’nin Yenimahalle Mahallesi’nde yer alan düğün salonu, spor alanı ve kafeteryanın 7 bin 500 lira bedelle üç yıllığına Çine Belediyesi’ne tahsisi de görüşülen başlıklar arasında yer aldı.
Görüşmeler sırasında AK Parti’li meclis üyeleri Fatih Gürer ve Ramazan Subaşı, komisyon raporuna şerh düşerek bazı hukuksal uyarılarda bulundu. Tahsis süresi sona eren taşınmazlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce çeşitli ihaleler ve taahhütler gerçekleştirdiğine dikkat çekilerek, yeni tahsis kararının ileride yükümlülük sorunlarına yol açabileceği ifade edildi. Ayrıca, olası sözleşme iptalleri durumunda müteahhitlere ödenecek tazminatların kamu zararı oluşturabileceği ve bunun sorumluluğunun karar veren meclis üyelerine yansıyabileceği yönünde uyarılar dile getirildi.
Tüm bu itirazlara rağmen ilgili maddeler, mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilerek karara bağlandı.







