Çine’de Aile İçi Kavga: 2 Yaralı
Çine’de Aile İçi Kavga: 2 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Çine Kaymakamı Ali Erdoğan ve eşi Fatma Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret etti.

Yeni hizmet yerine taşınarak çalışmalarını burada sürdüren ADEM’i ziyaret eden Kaymakam Ali Erdoğan ve eşi Fatma Erdoğan’a, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Günay Ocak eşlik etti.

Ziyarette kursiyerlerle sohbet eden Kaymakam Erdoğan ve eşi Fatma Erdoğan, ADEM’de yürütülen faaliyetler ve kurslar hakkında ADEM Koordinatörü Esen Şimşek’ten bilgi aldı. Kadınların el emeğiyle ortaya koyduğu ürünleri de inceleyen Erdoğan çifti, kursiyerlerin üretim azmine ve çalışmalarına yakından tanıklık etti.

Kadınların emeği ekonomiye katkı sağlıyor

ADEM’de düzenlenen çeşitli kurslara katılan kadınlar, hem yeni beceriler kazanıyor hem de el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarıyor. Kadınların boş zamanlarını üretime dönüştürmelerine imkân sağlayan merkez, aynı zamanda aile ekonomilerine katkı sunmaları açısından da önemli bir fırsat oluşturuyor. Yeni hizmet yerinde çalışmalarını daha geniş ve elverişli bir ortamda sürdüren ADEM’de kursiyerler; el emeği ürünlerden çeşitli çalışmalara kadar birçok farklı alanda üretim gerçekleştiriyor. Ortaya çıkan ürünler, kadınların emeğinin ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlarken, üretim süreci kadınlara hem sosyal hem de ekonomik açıdan önemli kazanımlar sunuyor. Çine’de kadınların üretime katılımını destekleyen ADEM, “üreten kadın, güçlenen aile” anlayışıyla çalışmalarını sürdürerek kadınların el emeğini aile ekonomisine katkıya dönüştürmeye devam ediyor.

Çine Kaymakamı Ali Erdoğan, ADEM’in kadınların sosyal hayata daha aktif katılmaları, üretim yapmaları ve emeklerini ekonomik değere dönüştürmeleri açısından önemli bir merkez olduğunu belirterek, yürütülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.