Çine Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 5 gündem maddesinin karara bağlandı.

Çine Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Salih Dinçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, 5 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. İlk gündem maddesi 2024 yılı Çine Belediyesi tarifelerin görüşülerek oy birliği ile komisyona sevk edildi. Gündemin ikinci maddesi Hamidabat Mahallesi 183 ada 28 parsel sayılı taşınmazın Şevketiye Mahallesi 355 ada 18 parsel sayılı taşınmaz ile takas işlemi görüşülerek oy birliği ile komisyona sevk edildi.

Üçüncü gündem maddesinde AK Partili meclis üyeleri çekimser

Başkan Kıvrak’tan Yol Çalışmalarına Yakın Takip Başkan Kıvrak’tan Yol Çalışmalarına Yakın Takip

Gündemin üçüncü maddesi Hamidabat Mahallesi 155 ada 26 parsel sayılı taşınmazın kat karşılığı inşaat yapımı ihalesi veya satışı için yetki alınması konusunda AK Parti belediye meclis üyeleri çekimser kalırken madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye’den,kadının iş hayatına katılımına destek

Gündemin dördüncü maddesinde ise İlçe ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunmak amacıyla iş ve tarım makineleri operatörü yetiştirmek için kurs açılması konusu ile ilgili Başkan Dinçer açıklama yaptı. Dinçer, “Belgesem Operatör Yetiştirme Kursu iş birliğinde gerçekleştireceği kurslara başvuran; 19-30 yaş aralığının dışında kalan kadınlara ve erkeklere yönelik kursların ücretlerinde ise yüzde 50 destek sağlanacak. Kurs programı sonunda başarılı olan katılımcılar, operatör belgesi alarak belediye ve fabrikalarda istihdam edilme imkânı bulabilecek. Özellikle kadınların meslek sahibi olmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına olanak tanıyan kurslara başvuru için aranan şartlar ise; son bir yıldır Çine'de ikamet ediyor olmak ve okuryazar olmak. Fabrikalarda ve şantiyelerde Amacımız, kadın vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamak. Şartları yerine getiren kadınların kurs ücretlerini belediyemiz tarafından karşılayacağız. Belirtilen şartların dışında kalan vatandaşlarımıza da belediyemiz aracılığıyla başvuranlara kurs ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılmasını sağlayacağız. Kurs sonunda başarılı olan kadın arkadaşlarımız arasından ihtiyaçlarımız doğrultusunda belediyemizde yada ilçemizde faaliyet gösteren firmalarımızda istihdam edilmeleri için çalışmalar yürüteceğiz. Elimizden geldiği kadar kadınların çalışma hayatında yer almasını için çalışacağız” şeklinde konuştu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Fiyatlar aynı kalacak

Gündemin beşinci maddesi, Otopark bedelinin tahakkuku için Çine Belediyesi sınırları içinde yer alan yerleşim yerlerinin emlak vergisine esas arsa rayiç bedellerine göre gruplandırılması ve otopark alanlarında birim otopark arsa payı emsal oranın belirlenmesi konusu komisyona sevki oy birliği ile kabul edildi.