Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından ilçeye kazandırılan Cumhuriyet Oteli, yoğun katılımla açılış töreni gerçekleşti.

Cumhuriyetin 100. Yılı olmasından dolayı adı Cumhuriyet Oteli olarak belirlenen projesini hayata geçiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in ilçeye kazandırdığı Cumhuriyet Oteli ve bahçesi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, belediye meclis üyeleri, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert, DP İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından Milletvekili Tezcan ve Başkan Dinçer ile beraber protokol üyeleri, Cumhuriyet Oteli’nin kurdelesini kesti. Ardından protokol üyeleri, Cumhuriyet Oteli ve bahçesini gezdi. Cumhuriyet Oteli’ni çok beğenen vatandaşlar Başkan Dinçer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

“Her Ay Bir Açılış Yapacağız”

Açılış töreninden önce Aydın Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Efe Dumancı konseriyle coşan vatandaşlar bol bol eğlendi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ”Sevgili Çineliler, yaklaşık on yılı aşkın bir zamandır belediye meclis üyelerimizle beraber çalışanlarımızla sizlere layık eserler kazandırmaya çalışıyoruz. Bu süre içinde sizlere kapalı pazar yeri, otobüs terminali, itfaiye binası, Kalabak Çayı Parkı, yüzme havuzu, düğün salonları gibi bir sürü park ve eserler yaptık. 2019 seçimlerinde sizlerin karşısına çıkıp sizlerden destek istediğimizde seçiminden sonra Çine Belediyesi’ni sizlerle beraber yürüteceğimizi söylemiştik. Bu uğurda anketler yaparak Çine’de neler talep ettiğinizi sizlerden öğrendik. Sizler dediniz ki bizlere evet düğün salonu yaptınız, iki tane yaptınız ama yetmiyor yaz aylarında düğünlerimizi yapacak yer yok. Bunları not ettik. Misafirlerimiz için konaklayacak yerlerimiz yok dediniz. Ayrıca birçok şey söylediniz. Biz de sırasıyla yapmaya başladık. Bugün burada sizlerle beraber Cumhuriyet Otelimizi açıyoruz. Sadece konaklama değil düğünlerimizi yapıp ailelerimizle beraber sosyal imkanlarımızdan faydalanacağız. Arkasından hemen Cumhuriyet Parkı açılışımız geliyor. Sizlerin talepleri üzerine peynir halimizi yeniledik. Peynir halimizi, pazar yeri olarak düzenledik. Ben burada şunun sözünü vermek istiyorum, her ay sizlere bir açılış yapacağız. Hep siyasetçi yapabildikleri işlerden bahsederler yapamadıklarımız da var tabi. Bize yaklaşık üç dört yıl önce bir kararname geldi hükümetimizden. Dediler ki biz Çine, Germencik ve İncirliova’ya doğalgazı getirmek istiyoruz ama diğer ilçelerde önceki yapılan yerlerde doğalgaz çalışmalarının hepsi doğalgaz şirketleri tarafından yapılmıştı. Kazım, onarım bütün işlemler. Çine Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bir meclis kararı alıp dağıtıcı firmadan hiçbir vergi istemeden ve dağıtıcı firmanın ana hattı döşedikten sonra kapama işlerini Çine ve Büyükşehir Belediyesi yapmayı kabul ederse ilçemize doğalgaz getireceğiz dediler. Biz de hem Çine Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak ortaklaşa bir karar aldık. Eğer Çine’nin faydasınaysa biz dedik yollarımız kazılsın biz yolları tamir ederiz dedik. Doğalgaz dağıtım şirketi geldi bugün itibariyle yüzde 90’ını döşedi. Biz de arkasından yol tamirat çalışmalarına devam ediyoruz. Ancak sizlerden istediğim bir şey var. Aboneliklerinizi bir an önce almanız gerekiyor. Hat döşenmiş olsa da ev abonelikleri alınmazsa yol kapama işlemini yapamıyoruz. Abonelikleri alınan yerlerdeki yollarımızın bakımını yaptık. Cumhuriyet Mahallesi ve Soğancılar Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız aboneliklerini bir an önce alırsa biz de yol çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu görev süremiz içerisinde yapılmadık yol bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

“ Türkiye’nin Üzerindeki Kara Bulutlar Gidecek”

Seçime sayılı günler kala Başkan Dinçer, “Görüyorsunuz kara bulutlar üzerimizde dolaşıyor. Siz diyeceksiniz ki ‘Nasıl biz dağıtırız bu kara bulutları?’. 14 Mayıs’ta seçim var ve oylarınızı kullanacaksınız. İlk önce Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar gidecek, bahar gelecek. Türkiye Cumhuriyeti bir güneş gibi sizlerin sayesinde bir güneş gibi yeniden doğacak. Herkese katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca en başta söylemem gereken şeyi şimdi söylüyorum. Özlem Başkanım bu gün açılış törenimize katılacaktı. Ama yoğun bir seçim programı olduğu için sizlere sevgilerini, saygılarını iletmemi istedi” şeklinde konuştu.

“14 Mayıs’ta Cumhuriyet’in kilitli kapılarını da açacağız”

Çine Belediye Başkanımız ilçeye çok güzel ’de çok güzel bir açılış için bir araya geldiklerini kaydeden Tezcan ise “Bugün Çine’de güzel bir açılış için bir araya geldik. Bu güzel açılışın kurdelesini birlikte keseceğiz. Aslında bu kurdeleyi, Aydın’da yaptığı büyük hizmetlerle koltuklarımızı kabartan, bizim gururumuz olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile birlikte kesecektik. Sandığa 11 gün kaldı. 14 Mayıs günü sandıkta yeni bir dönem başlayacak. Haydi Türkiye, Aydın diyeceğiz. 81 vilaylette 13’üncü Cumhurbaşkanımız inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun 7 yardımcısı için Türkiye’nin dört bir yanını adım adım geziyoruz. Çalışkan belediye başkanımız durmuyor, o da başka bir yerde programda Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘Sana Söz’ünü her yere iletmek için adım adım her yeri dolaşıyoruz. O da bugün bu mazereti nedeniyle sizlerin aranıza katılamadı. Sevgili Belediye Başkanım Çine’ye yakışan bir butik otel yapmış. Düğün salonu ve sosyal etkinlikler için kullanacağımız bu güzel alanı, mekanı hazırlamış, bitirmiş. Adı da güzel. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Cumhuriyet Oteli’nin kurdelesini keseceğiz. 14 Mayıs’ta Cumhuriyet’in başka kilitli kapılarını da açacağız” dedi.