banner488

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok güven tazeledi

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok güven tazeledi

Çine Ziraat Odası Başkanlığı seçiminde mevcut Başkan Osman Eşiyok, 2 dönem üst üste seçilerek güven tazeledi.

Çine Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleşen Olağan Genel Kurul toplantısı iki listenin katıldığı seçimde, Göksel Açıkgöz’ün başkanlığındaki yeşil listede yer alan 9 asil üyenin dilekçe vererek listeden isimlerini sildirmesiyle birlikte, yeni liste oluşturamayan Açıkgöz adaylıktan çekildiğini açıkladı. Olağan Genel Kurulda tek listeyle mevcut Başkan Osman Eşiyok ikinci kez güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Seçime, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Kazım Oluç, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, Çine Belediye Meclis Üyeleri, Ziraat Bankası Çine Şube Müdürü Yılmaz Cengiz Turan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, Akçaova Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, Akçaova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Özkar, Ziraat Odası İlçe Başkanları, Çine Kamyoncular Kooperatif Başkanı Mehmet Can, Çine Galericiler Kooperatif Başkanı Mehmet Kocabıyık, Çine Organize Bölge Müdürü Mehmet Tosun, Çine Tariş Pamuk Yönetim Kurulu Üyesi Besalet Özden, muhtarlar, oda delegeleri ve davetliler katıldı.

Kongre, Divan Başkanlığına Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Divan Başkan Vekili Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Katip Üyeler İsmet Aksoy ve Mehmet Durmaz seçilmesiyle başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Özdamar kongrenin tüm çiftçilere hayırlı olmasını diledi. Genel kurul maddelerinin görüşülüp kabul edilmesinin ardından toplantıya katılan Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı konuşma yaptı.Posacı, “Üretmek milli görevimiz. İncir ve zeytinle ilgili büyük başarılar elde etmeye çalışıyoruz. Türk tarımı olarak hizmet üretmeye katkı sağlamaya devam ediyoruz. Büyük bir hayal olarak görülen Dalaman çayının Kemer Barajına bağlanması projesi bunun için çok uğraştık. Bunu Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye önceki dönem anlattım ve şu anda proje çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 20 kilometrelik bir tünelle Dalaman Çayı Kemer Barajı’na bağlanacak. Bozdoğan’dan başlayarak Söke’ye kadar bütün ovanın kurallık tehdidinden kurtarmış olacağız. Büyük bir proje inşallah bunun sonucunu alırız. Bölgemizde hayvancılık önemli noktada bu konuda TMO’dan uygun fiyatlarda çiftçimize mısır, arpa teminini sağladık. Bu imkanlar ilaç gibi geldi. Kongremizin hayırlı olmasını dileyerek Osman Başkanımızı tekrar çiftçilere bu binayı kazandırdığı için tebrik ediyorum” dedi.

Tek listeyle gidilen seçimde 60 delegenin oyunu alan mevcut Başkanı Osman Eşiyok kongreye katılan herkese teşekkür ederek, “Bizlere ikinci kez bu göreve layık gören tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çine’mize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gerçekleşen seçimde Ziraat Odası Genel Kurulu Oda Meclis Üyeleri isimleri şöyle; Osman Eşiyok, Abdullah Sardoğan, Ahmet Dönmez, Ahmet Kurt, Akın Şahin, Bülent Öztürk, Halis Tutugan, Kenan Kaya, Kenan Şahin, Mehmet Aytaş, Mehmet Kılcı, Mustafa Dönmez, Necai Çetin, Nevzat Kahraman, Özkan Çiçek, Sedat Kaya, Tugay İğci, Tuncay Yıldırım, Turan Allale, Ülfet Karadağ, Zeki Çoban

Osman Eşiyok başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Halis Tutugan, Kenan Şahin, Mustafa Dönmez, Nevzat Kahraman, Özkan Çiçek, Tugay İğci, Yedek üyeler ise; Turan Allale, Sedat Kaya, Mehmet Aytaş, Akın Şahin, Ülfet Karadağ, Abdullah Sardoğan, Kenan Kaya’dan oluştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2023, 19:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472