banner488

Çine CHP’den Traktörlü Miting

Çine CHP’den Traktörlü Miting

CHP Çine İlçe Örgütü, traktörlerle mitingi düzenledi. Adnan Menderes Bulvarından başlayan konvoy Taksi Durağı Meydanı’na giriş yaptı.

Taksi Durağında üreticiye ve vatandaşa seslenen CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, “Pazar günü akşamı Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bu memleketin en çok ezilen, sürgün edilen kesim olan tarım kesimi çiftçilerimiz gereken desteği fazlasıyla alacaktır. En büyük geçim kaynağı tarımdır. Dünyada 7 ülkeden biriydik kendi kendine yeten ama bugün domatesin tohumunu bile İsrail’den alır hale getirdiler bizi. Az kaldı 14 Mayıs’ta yumruğu sağlam vuracağız. Millet İttifakı kazanırsa bu memleketin başına da 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor ” dedi.

“Bu seçimin adı erken genel seçim”

Şahin sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu seçim biraz aceleye getirildi. Bu seçimin adı erken genel seçim. Neden öne aldılar? Çünkü kılıfına uydurması gerekiyordu. Gerçek sebebi Cumhurbaşkanı 3 defa aday olması gerekiyor idi. Ama Anayasaya baktığımızda 2 defa üst üste Cumhurbaşkanlığını yapan, 3 defa aday olmaya hak kazanamaz. Anayasayı değiştirdiler, başkanlık sistemini getirdiler. 50+1 olursa Cumhurbaşkan seçiliyorsun. Kimse kalmadı iktidarın etrafında, erken gelen seçimle nasıl kazanırız hesabını yaptılar. Millet İttifakını kurduk. 6’lı masada Türkiye’nin her türlü siyasi görüşü ve düşüncesi var. Bunu ispat etti Kemal Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu’ndan başkada bu memleketi yönetecek, idare edecek, adil adaletli bir şekilde başka da bir insan yok. Bahaneleri kalmadı, çamur atmaya başladılar. Aydın’da bir miting yaptılar yalanın biri bin parça. Gerçek vatanın seven, partisin seven Aydınlılar Kılıçdaroğlu’nun miting alanını doldular. Ne Uşak’tan, Afyon’dan, Çanakkale’den, İzmir’den, Muğla’dan kimse gelmedi. Bir gün önce yapılan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi sayesinde Aydın’ımızı bütün Türkiye’ye tanıttık. Bir sürü misafir geldi miting alanına. Yapılmamış CHP mitingine bile yalan söyleyerek 28. bin kişi var dedi. Yapılmayan Şehir Hastanesini yapıldı gösterdiler. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir faydası yok. 14 Mayıs Pazar günü Abbas Yolcudur, yolcu” şeklinde konuştu.

“Biz,elleri nasırlı üreticilerimizin yanında ve destekçisi olacağız”

“Her seçim yaptıkları gibi göz boyama masallarından bir tanesi de dün akşam Çine'de de yaşandığını” söyleyen Şahin, “Çağın otomobili olarak tanıtılan İtalya'nın Gemlik ilçesinde üretilen ve ilk olarak tanıtımı yapılması için bakanlara dağıtılan TOGGlar, gördük ki yerli ve milli olarak yutturulmaya çalışılıyor. Keşke TOGG yerine 2019 yılında üreteceğinizi iddia ettiğiniz yerli elektrikli traktörü üretseydiniz de çiftçilerimizin yanında olsaydınız. Yoksa siz o traktörleri ürettiniz de bizim mi haberimiz yok? Keşke çiftçilerimiz TOGG'a değil de elektrikli traktörlere sarılsaydı. Yerli ve milli saydığınız TOGG'u insan zincirleriyle kutsalmış gibi koruyacağınıza bugün o traktörlerin üzerindeki tarlalarda çalışırken elleri nasırlaşan, topukları çatlayan, gerçek üretici çiftçilerimizi destekleyerek korusaydınız. Biz 14 Mayıs'tan sonra elleri nasırlı üreticilerimizin yanında ve destekçisi olacağız. Gerçek ve yerli milli politikalar bunlar olacaktır” dedi.

“Esnaf ve vatandaş yoruldu”

CHP Aydın Milletvekili Adayı Ziya Yılmaz, “Bu tek adam iktidarından yorulduk. Siftah etmeden dükkân kapatan esnaf yoruldu. Fiyatların yüksekliğinden şikâyet eden pazarcı esnafımız yoruldu. Emekli ve çalışanlarımız hak ettikleri paraları kazanamamaktan yoruldu. Siz üretici arkadaşlar üretmiş oldukları ürünlerden yeterli para kazanamamaktan yoruldu. Artık bu yorgunlukları gidermenin zamanı gelmiştir. Hep birlikte 15 Mayıs sabahı birer sade kahve içmeye ne dersiniz arkadaşlar. Yöneticilerimizi seçerken onların karakterlerine bir bakmamız lazım. Kul hakkı yemeyen, boğazından haram lokma geçmemiş olan, dürüst, ahlaklı, kendi çıkarlarını kamu çıkarlarının önünde tutmayan, liderleri seçmemiz lazım. Önümüzde bir sandık var bu saydıklarıma göre seçimimizi yapalım” dedi.

“Bu Düzeni Değiştirmek Zorundayız”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Köyler boşalıyor, gençlerimiz köylerimizden kaçtılar. Tarımsal olarak para kazanamayan geçlerimiz gurbette. Biz üretime destek vereceğiz. Sezonluk kazancımız ile sadece karnımızı doyuruyor hale geldik. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu köyleri eski statüsüne kavuşturacak. Bunu hep birlikte yapacağız. Gençlerimiz köylerimize dönecek ve üretim yapacak. Üretim değil tüketim toplumu olduk. Bu düzeni değiştirmek zorundayız.

Bu topraklar çok kıymetli ve bereketli bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2023, 22:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472