banner488

Çine Belediyesi meclis toplantısı gerçekleşti

Çine Belediyesi meclis toplantısı gerçekleşti

Her ayın ilk Salı günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı, Çine Sosyal Tesisleri’ndeki Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Çine Belediye Meclisi Mart ayı Toplantısı, Çine Sosyal Tesisleri’ndeki Meclis Toplantı Salonu’nda Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer başkanlığında tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çine Belediyesi Meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Bir plan ve bütçe komisyonundan havale edilen 1/ 1000 uygulama imar plan dışında kalan plansız alanlarda alınacak olan imar durum ücreti konusunda bütçe komisyonunun kararına göre; konutlar için 1.005 lira, ticaret için 1.600 lira olarak meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve bütçe komisyonundan havale edilen zeytinyağı ücretlerinin, tenekeler ve şişenmiş olanlarda litresi 110 lira, dökmede litresi 95 lira, sızmada 90 lira olarak plan ve bütçe komisyonundan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.

İmar komisyonundan havale edilen Çine ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 18 Ada 10 parsel sayılı taşınmazın Belediye Hizmet alanı (Kent Spor Kompleksi ve Otel) olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Cumhuriyet Oteli

Çine ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 18 Ada 10 parsel sayılı taşınmaz üzerine kurulacak olan otelle isim verilmesi konusunda Başkan Salih Dinçer meclis üyelerine, “ Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Cumhuriyet Mahallesinde bulunan otelimizin ismini Cumhuriyet Oteli olarak düşündüm. Sizlerde uygun görürseniz Cumhuriyet Oteli olsun” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İmar komisyonundan havale edilen Çine ilçesi Soğancılar Mahallesi ve Hamidabat Mahallesi sınırları içerisinde 10K -IIC, 30K- IIIB, 30L-ID ve 30L- IVA imar haftalarını kopyalayan 1/ 1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planı talebi oy birliği ilgi kabul edildi.

İmar komisyonundan havale edilen Çine ilçesi Cumhuriyet, Soğancılar, Hamitabat ve Şevketiye Mahallesi sınırları içerisinden geçen Kuvayi Milliye Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, Şevketiye Mahallesi Nuri Güngör Caddesi ve Soğancılar Mahallesi Soğancılar Caddesi'ne cepheli parsellerin zemin kat ve açığa çıkan bodrum katlarında ticari kullanım fonksiyonunu getirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Çine Belediye Başkanlığı oto ve halı yıkama iş yerleri hakkında çalışma usul ve esaslarına dair yönetmelikle ilgili Başkan Dinçer, “Geçtiğimiz ay yaşadığımız depremden sonra vatandaşlarımız biraz daha hassas davranmaya başladılar. Konutların altındaki oto yıkama ve halı yıkama işyerlerinin zeminlerde rutubet yaptığını ve bu rutubetin zemine, temele, demirlere zarar verebileceklerinden endişeli olduklarını dile getirdiler. Yetkili arkadaşlarımızla inceleme yaptırdık. Bu konuda bir yönetmelik hazırladık, sizlere de ulaştırdık. Bundan sonra halı ve oto yıkamalara izin verirken kuralları esas alacağız. Oto ve halı yıkamalar hakkında usul ve esasları oylarınıza sunuyorum” şeklinde ifade etti. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Katı atık tarifleri için komisyona havale edilmesi oy birliği kabul edildi.

“Otel ve Kır Düğün Salonu bir ay içerisinde hizmete girecek”

Meclis toplantısı sonrası gündem dışı olarak Başkan Dinçer Madranspor Spor Tesisi başlanılan tesisle ilgili açıklamada bulundu. Dinçer, “Kır düğün bahçeleri gibi yapılan açık alanlar şehir içinde kaldığı için vatandaşlarımızdan sesten dolayı rahatsızlık duydukları şikayetleri geldi. Bu spor tesisimizi Çine’nin de bir otel ihtiyacı var diye, hem de şehrin dışında kır düğün salonu olarak gibi açık alan yeri yapmayı planladık. İkişer kişilik 19 odalı, kapalı restoranı ve sosyal dinlenme tesisi ile açık alanda kır düğün salonu kapsayan bir sosyal tesis olarak düzenledik. Tabi ki şu anda yüzde yüz alanı hizmete açılmayacak. Daha içerisine ekleyeceğimiz yüzme havuzu gibi birimler var. Mecliste eklenecek veya eklenemeyecek birimler karar verilerek devam edeceğiz. Ama şimdilik konaklama ve düğün alanının en geç bir ay içerisinde açmayı planlıyoruz.

“Zeytin ağaçları yer değiştiriyoruz”

AK Parti Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok gündem dışı olarak, “Yeni bir sanayi sitesi kuracağını açıkladınız. Yer Yolboyu Mahallesinde. Henüz oranın mimarı ile ilgili meclisten bir karar almadık. Bana bilgilere göre orada bulunan zeytin ağaçları sökülüyormuş. Halk bundan rahatsız. Bu zeytin ağaçlarını sökmeye devam edecek misiniz? Onları başka bir yerde değerlendiriliyor mu? “ dedi.

Başkan Dinçer, “ Orada bulunan ağaçlar dikilmiş zeytin ağaçları. Bir zeytinlik değil. Vasfı tarla olan bir yer. İmarda yapılacak olan değişikliklerle sanayi sitesi veya ticari, konut alanı yapılacak bir alan yani zeytinlik değil. Sonradan dikilmiş zeytin ağaçları var. İmar değişikliği çalışmalarımız devam ediyor. Oradan alınan zeytin ağaçlarını söküp atmıyoruz. Yer değiştirdiğimiz ve peyzaj çalışmalarımızda kullandığımız ağaçlar. Evciler mezarlığı karşısında da bir alanımız var. Vatandaşların rahatsız olduğu bir aladan 15 ağaç söktük ama 150 civarında bir ağaçlandırma yaptık bu yerde. Çeşitli yerlerden söktüğümüz ağaçları tekrar Çine’mize kazandırıyoruz. Yöremizin ürünleri zeytin ağaçları vatandaşımızda dikilen ağaçların meyvalarından yaralansın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472