banner488

Can Dostlar, ‘Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat’ Politikasıyla Hayata Tutunuyor

Can Dostlar, ‘Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat’ Politikasıyla Hayata Tutunuyor

Can dostların yanında olmaya devam eden Çine Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi, 'Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat' politikasıyla sokak hayvanlarına sahip çıkarak kontrolsüz üremelerinin önüne geçiyor.

Sokak hayvanlarına sahip çıkarak, can dostların tedavi ve bakımlarını gerçekleştirmeye devam eden Çine Belediyesi, uyguladığı tedavilerle de sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerine engel oluyor.

Ekipler bu kapsamda son olarak iki dişi, iki erkek köpekle bir dişi kediye daha 'Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat' politikası izleyerek gerekli tedavileri uyguladı. Kısırlaştırma işleminin yapıldığı can dostlar, operasyondan sonra iyileşme süresine dikkat edilerek koruma altına alındı.

Kısırlaştırma işleminin kontrolsüz üremenin önüne geçilmek için yapıldığının bilgisini veren Veteriner Hekimler, “Köpekler de kediler de kontrolsüz bir şekilde üremekte ve maalesef sokaklarda çok fazla yaşama şansları olmamakta. Bu sebeple 'kısırlaştır, aşılat, yaşat' politikası izleyerek can dostlarımızın üremelerini kontrol altında tutuyoruz. Uygulanan tedaviler sonrası can dostlarımızı ya sahiplendiriyoruz ya da tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2023, 12:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472