Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümünde Çine’de törenlerle anıldı.

İlk tören Hükümet Meydanı’nda gerçekleşti. Törene Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Savcısı Umut Dinçer, ile protokolünün diğer temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İki dakikalık saygı duruşunun ardından Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri, Hükümet meydanında bulunan Atatürk büstüne sunuldu.

Daha sonra Madran Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma tören programı Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Madran Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Cesur yaptı. Müdür Cesur, "Mustafa Kemal Atatürk savaştaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerinde ki sağlamlık uluslararası İlişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleriyle de evrensel bir kişidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması birçok devrimi gerçekleştirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete ayrılışının 85. Yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

Daha sonra etkinlikte, 10 Kasım’da Atatürk’e sesleniş adlı koro ve oratoryo gösterisi yapıldı. Ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Başkan Yazgılı, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı Başkan Yazgılı, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı