banner488

Sinyalizasyonda yeşil ışık müjdesi

Çine’de aylardan beri ölümlü kazalara neden olan, Menderes Bulvarı’ndaki sinyalizasyon konusunda Belediye Başkanı net açıklama yaptı.

Sinyalizasyonda yeşil ışık müjdesi
Çine Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Enver Salih Dinçer, aylardan beri siyasi polemik konusu olan, duble yol çalışmalarının tamamlanmasından sonra yenilenmediği için çeşitli maddi ve manevi kazalara sebep olan sinyalizasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda ayrıca Çine ÇİPAŞ AŞ. için banka kredisi karşılığı verilecek arsanın ipotek süresi ile Soğancılar Mahallesi’ndeki imar değişikliği konuşuldu, tartışılarak karara bağlandı.
SİNYALİZASYON SİSTEMİ OCAK AYINDA FAALİYETE GİRECEK
Yılın son belediye meclis toplantısında Başkan Enver Salih Dinçer’in gündem dışı yaptığı açıklama güne damgasını vurdu. Aylardan beri çıkmaza giren karayolu tartışmasının en önemli ayağını oluşturan kavşaklar ve sinyalizasyon (trafik ışıklı işaretleri) konusundaki gelişmeler hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, “Yetkililerden aldığımız bilgilere göre ilçemizden geçen karayolunda altı noktada sinyalizasyon projesinin uygulanacağını öğrendik. Bunlar sırasıyla 1- Çine İtalyan girişi köprüsü, 2- Otogar kavşağı, 3- Atatürk Caddesi bağlantı kavşağı, 4- Tariş ve Yeni Sinema Sokağı bağlantı kavşağı, 5- Kır Kahvesi Kavşağı ve 6- Kız Meslek Lisesi kavşağı olacaktır. Altı kavşak olacak, bunların üçü tali yol kavşağıdır” dedi.
Başkan Dinçer ayrıca sinyalizasyon çalışmasının aralık ayı içersinde başlayıp ocak ayı içersinde tamamlanacağını açıkladı.
ŞİŞELEMENİN ARSASI BEŞ YILLIĞINA İPOTEK VERİLECEK
Toplantıda gündemin asıl maddesini oluşturan Halk Bankası’ndan çekilecek kredi için verilecek olan teminatın karşılığı ipotek süresini bankanın talebi üzerine Betcup tartışan Çine Belediye Meclisi, beş yıl süre ile ipotek verilmesini kararlaştırdı. Ancak DP’li Mehmet Karcı bu konuda çekimser oy kullanırken, DP’li Burhan Kandemir ve Ahmet Keleş ise ret oyu verdi. DP’li diğer üye Fikret Uzunova ise mazereti nedeni ile toplantıda bulunmadı.
CAMİ İNŞAATI İÇİN YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
Gündemin ikinci maddesini oluşturan Hamidabat Mahallesi’ndeki camii yapımı konusu tartışıldı. Daha önce basına yaptığı açıklamada Çine Hamidabat Mahallesi’nde yeni bir camii yapılacağı müjdesini veren Başkan Enver Salih Dinçer, “2. Gündem maddemiz imar plan tadilatı bu ikinci gündem maddesi ile ilgili olarak Hamidabat Mahallesi Yüzbaşılar mevkii diye adlandırdığımız yerden bir cami talebi geldi. ‘Biz çok arada kalıyoruz. Bir Şeyhler Camisi var bir de Gölbaşı Camisi var. Bunun ikisi arasında kalan yerde bir cami istiyoruz’ dediler. Hatta biz bu yer için geçtiğimiz Ramazan ayında teravih namazları kılınması için basketbol sahasını tahsis etmiştik. Bazı vatandaşlarımız bir dernek kurmuşlar camii yapmak istiyorlar. Bizim de o bölgede bir camii alanı olarak bizden önceki yıllarda bırakılmış bir yer var. Ama o da Şeyhler’deki trafo binasının bitişiğidir. Orası onlara uzak geldi, daha merkezi bir yer istediler. Biz kendilerine birkaç yer sunduk. Kumcuk Çayı kenarındaki bir alanı beğendiler. Yeşil alan olan yeri camii alanına, camii olan yeri de yeşil alana çevireceğiz. Şehir plancımız ile konuştuk burasını becayiş yapacağız.“ dedi. Bu konu oybirliği kabul edildi.
Gündemin son maddesini oluşturan Soğancılar Mahallesi’ndeki başka bir imar değişikliği talebi de oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2012, 18:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472