banner488

CHP, Keyfiyetçi Milletvekillerini deşifre etti

CHP, görülmemiş bir uygulamaya imza attı. Keyfi davranan vekillerinin listesini yayınladı. İçlerinde Aydınlı iki Milletvekili de var.

CHP, Keyfiyetçi Milletvekillerini deşifre etti

CHP TBMM Grup Başkanlığı, bugüne kadar hiç başvurmadığı bir uygulamaya imza attı. Grup Başkanlığı, Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında verilen gensoru görüşmelerine keyfi bir şekilde katılmayan milletvekillerinin isimlerini deşifre etti. İsimler, CHP grubundaki vekillere zarf içinde gönderildi.

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın salı günü öğlen saatlerinde kaleme aldığı "Bakalım Kılıçdaroğlu ne yapacak?" başlıklı yazı yankısını buldu. Yarkadaş, yazısında CHP'nin 63 milletvekilinin Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru görüşmelerine keyfi bir biçimde katılmadığını ve yasama görevlerini yerine getirmediğini yazdı. Yarkadaş, aynı yazıda, "Bu isimleri çarşamba günü açıklayacağım" ifadesini de kullandı.

CHP Grup Başkanlığı, tartışma yaratan bu yazı sonrası harekete geçti. Kamuoyunun "Kim bu keyfi davranan milletvekilleri?" baskısına daha fazla dayanamayan Grup Başkanlığı, gensoru görüşmesine ''mazeret bildirmeden Netspor katılmayan'' 63 milletvekilinin ismini liste haline getirdi. Bu listeler CHP'nin tüm milletvekillerine salı gecesi saat 21.00'de ''kapalı zarf'' içinde gönderildi.

Böylece, www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın yazısında bahsettiği ancak ismini vermediği 63 vekilin kim olduğu bizzat CHP Grup Başkanlığı'nca açıklanmış oldu. Listenin hazırlanmasında gensoru görüşmelerine katılan 30'a yakın vekilin baskısının etkili olduğu da belirtildi.

CHP milletvekillerinin grup yönetimine "Biz gensoru görüşmesine katılmak için bekledik. Kamuoyu ve seçmenimiz kimin görevini yapıp kimin keyfi davrandığını öğrenmelidir" dediği belirtildi. Bu baskı sonrası CHP TBMM Grup Başkanlığı, tarihinde ilk kez "gensoru görüşmelerine keyfi bir biçimde katılmayan vekillerin listesi"ni çıkardı.

İŞTE ENEJİ BAKAN YILDIZ HAKKINDAKİ GENSORU GÖRÜŞMELERİNE KEYFİ BİÇİMDE KATILMAYAN O AYDINLI İKİ MİLLETVEKİLİ:

 

Osman AYDIN ve M. Lütfi BAYDAR

MAZERET BİLDİRENLERİN SAYISI DA 30

Öte yandan, 63 milletvekili mazeret bildirmeden görüşmelere katılmazken, gensorunun verildiği gün CHP'nin sadece 37 milletvekilinin TBMM'de olduğu öğrenildi. 30 milletvekili ise ''Başka bir işim var'' gerekçesiyle TBMM'ye gelmedi. Kaynak: Gecekgundem.com


Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 04:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
salih turnalıoğlu
salih turnalıoğlu - 10 yıl Önce

özellikle sinif arkadaşim osman aydin belediye başkanliğinda gösterdiği başariyi milletvekilliğinde gösteremedi.keşke onun yerine diğer okul arkadaşim fatih atay gitseydi o hiç olmazsa aydin da vali h avni coş u bir törende haddini bildirip yüreğimize su serpmişti aslinda kiliçdaroğlu nun osman aydin i azletmesi lazim

SIRADAKİ HABER

banner472