banner488

‘Kavşak sorununun sorumlusu Çine Belediyesidir’

Çine’de kavşak sorununun sebebi imar ve benzin istasyonları olduğunun altını çizen Özkaya, Shell işletmecisi tarafından belediyeye ‘hibe’ edilen pikabın nedenini sordu?

banner496

Yaklaşık bir yıldan beri Çine gündemini meşgul eden kavşak sorununda nihai sonuca ulaşıldı. Ankara’dan dönen Erkan Özkaya basın açıklaması yaptı.

Duble yol çalışmaları kapsamında Çine'den geçen karayolundaki olumsuzlukların nedeninin, başından beri Çine Belediyesi olduğunu tekrarlayan Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya aynı iddiasını yeniden tekrarlayarak, “Biz iktidar partisi olarak sorunların çözümü konusunda sürekli halkımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bunun için sürekli yetkililerle görüştük. En son Ankara'ya giderek milletvekillerimizle beraber, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ile görüştük. Aldığımız bilgiye göre Menderes Bulvarı'ndaki kavşakların oluşumunun Belediye'nin almış olduğu imar planına uygun olarak yapıldığını ve hazırlandığını söylediler. Yani Çine Belediyesi Menderes Bulvarı ile ilgili imar konusunda Karayolları'nın önüne hangi planı koyduysa Karayolları da ona göre proje uygulamış.“ dedi.

İmar planı değişirse Alabanda Kavşağı açılacak

Karayolları mevzuatına göre Çine'ye özel bir değişiklik yapılamayacağını öğrendiklerinin altını çizen Erkan Özkaya, ”Hem Garaj Kavşağı hem de yakın olduğu için Alabanda Kavşağı'nı açmak mümkün görünmüyor.  Görüştüğümüz Karayolları Genel Müdür Yardımcısı, 'Belediye Meclisi imar planında değişiklik yapsın. Alabanda Kavşağı'nı hemen derhal açalım.' dedi. Bunun için Belediyemizin imar planında değişiklik yapması gerekiyor. Garaj Kavşağı'nı kapalı göstermesi, en kısa zamanda garajı buradan taşıması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Benzin istasyonları sorun teşkil ediyor

Alabanda Kavşağı'nın kapatılmasını kendilerinin de istemediğini belirten Erkan Özkaya, “Sorun sadece Alabanda Kavşağı değil. Zaten şu an açık olan Çine'nin girişindeki İtalyan Köprüsü Kavşağı'nda, Garaj Kavşağı'nda ve Kır Kahvesi Kavşağı'nda önemli yanlışlık var. Bu yanlışlık da Belediye'nin aldığı imar planı kararlarından kaynaklanıyor.

Çine'nin önemli girişini oluşturan İtalyan Köprüsü Kavşağı, pek örneği görülmüş bir kavşak değil. Mecbur kalındığı için bu şekilde düzenlenmiş. Çine'ye girişte dar ve dik olduğu için araçların dönmesinde büyük bir tehlike oluşturuyor.

Garaj Kavşağı'ndaki önemli bir sorun ise, Çine Lisesi istikametinden gelen araçların U dönüşü yapamamasıdır. Bu kurala hiç kimse uymuyor. Ceza yememek için ya Sarıoğlu Mahallesi'ne doğru tekrar şehrin içine girmeniz ya da müşterisi olmasanız bile benzin istasyonu içinden dolaşmanız gerekiyor.

Bu şekildeki aynı yanlış uygulama Kır Kahvesi Kavşağı'nda da var ve burada da U dönüşü yapmak yasak. Her iki tarafta geri dönüş yapabilmeniz için şehrin içine girmeniz gerekiyor. Bu da şehir içi trafiğin yoğunluğunu arttıyor. Bunun yanısıra bu kavşaktaki en büyük tehlike ve sorun ise Hastane'nin acil servisine gidecek ambulans ve otomobillerin çok dolaşmak zorunda kalmasıdır.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bütün bu olumsuzlukların meydana gelmesindeki en önemli unsurun ilçe merkezinde bulunan iki benzin istasyonu olduğunu vurgulayan Başkan Özkaya, “Bulvar üzerinde en doğru yerde ve şekilde kavşaklar Belediye tarafından hazırlanıp plana işlenseydi, duble yol ilçemizden geçerken hiçbirimizi rahatsız etmezdi. Sanayi sitemizin önündeki kavşak gibi şeytan durağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi Kavşağı'na, Otogar Kavşağı'na ve Çine Lisesi ile Hastane arasına olmak üzere dört dönel kavşakla Menderes Bulvarı sorunsuz bir şekilde şehiriçi ve şehirlerarası geçişlere daha uygun hale getirebilirdi. Ancak görülüyor ki buradaki önemli bir nedeni benzin istasyonları oluşturuyor. Benzin istasyonlarının konumları yanlış. Belediyemiz bu konuda nasıl bir çalışma yaptı veya yapmadı, yapmadıysa neden bu konuda bir çözüm düşünmedi, bilemiyorum. Olayı bir de bu açıdan değerlendirmek gerekir.”dedi.

Benzinlik Şirketi’nin Belediye’ye bir pikap bağışında bulunduğunu söylüyorlar

Uğur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü  Yılmaz Sağlık’ın, “Benzin istasyonlarının büyük sorunlar oluşturduğuna dair değişik  duyumlar alıyoruz. İtalyan Köprüsü Kavşağı’nda pek sıkıntı yoktu oraya bir ışık konsa rahat geçiş sağlanırdı. Kavşağı neden köprüye daha da yaklaştırdılar?” sorusunu cevaplayan Başkan Özkaya, “Sebep benzin istasyonu olduğundan dolayı kavşağı 50 metre uzaklaştırmaktır.” dedi.

“Peki aynı kurallar niye Garaj Kavşağında uygulanmıyor orada da benzinlik yok mu?” sorusuna da cevap veren Başkan Özkaya, Shell istasyonunu kastederek “O benzinlik sahipleri veya şirketinin Belediye’ye bir pikap verdiğini söylüyorlar, bu pikap neye karşılık alındı doğru mudur? Ben de Belediye’ye bunu soruyorum. Neye karşılık bağış alınmıştır?” şeklinde açıklamada bulundu.

Ak Parti’nin resmi daire ziyaretlerine dikkat çekerek, “Resmi daireleri ziyaret edip bürokratların sorunlarını dinliyorsunuz. Niye Ak Parti İlçe Yönetimi olarak Belediye’ye de bir ziyarette bulun muyorsunuz? Gidin bu sorunları samimice Belediye’de de konuşun. Siyaset yapmadan bu soruları karşılıklı çözün” sorusunu da yanıtlayan Başkan Özkaya, “Biz kurumları ziyaret ediyoruz. En son belediyeye heyet olarak gittiğmizde,  ‘Biz Çine’de doğalgaz istiyoruz’ demiştik. Belediye Başkanı ise, ‘Çine’ye doğalgaz lazım değil’ dediği için orada samimiyetsizlik gördük.” şeklinde açıklamada bulundu.

Acil servisin önü açılmalı

Bütün bu yanlışlıkların yanısıra hayati tehlike taşıdığı için mutlaka çözülmesi gereken Kır Kahvesi Kavşağı konusunda fikir ortaya atan Erkan Özkaya, “Kır Kahvesi Kavşağı kapatılmalı. Hastane ve Çine Lisesi duvarının bitiştiği yerde dönel kavşak oluşturulmalı. Batıya doğru Sarıoğlu Mahallesi'ne giden caddemiz zaten mevcut. Doğu tarafında ise bir miktar Hastane bahçesinden bir miktar da Çine Lisesi bahçesinden yer alınarak Sevgi Yolu olarak bilinen yaya sokağı genişletilerek Kültür Merkezi'ne çıkarılabilir. Hatta Atatürk Parkı'nda bir miktar feragat edilip bu cadde daha da ileriye götürülebilir.” şeklinde konuştu.

Kır Kahvesi Kavşağı'nı kapatıp yeni bir dönel kavşak eğer kabul görmezse Çine Lisesi köşesindeki trafonun yeri değiştirilmeli ve Lisenin ön bahçe duvarı yıkılarak ambulans yoluna açık hale getirilmelidir. “ dedi.

Belediye hatalı imar uygulamalarını düzeltir ve gereği konusunda daha sonra bizlerden yardım isterse biz her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” diyen Özkaya Ak Parti olarak Belediye'yi aldıklarında bu sorunu öncelikle olarak çözeceklerini ifade etti.

Düzenlenen basın açıklamasının Karayollarına ilişkin parti tarafında son açıklama olduğunu belirten Başkan Özkaya, “Karayolu ile ilgili son açıklamamızdır. Elimizde karayolları ile ilgili yazışmalar var. Bu yazışmaların gereğinde şimdiye kadar çok polemik oldu. Karayollarından edindiğimiz bilgiye göre bir şehrin içine karayolları geliyorsa belediyenin imar izni olmadan inşaat yapılmıyormuş. Belediye Başkanı bize sürekli haberim yok bilgi vermiyorlar dedi. Bütün kavşaklardan haberi vardı. Belediye Başkanı samimi ise alsın meclis kararını imar tadilatı yapsın. Dört kavşakla da çok rahat geçilebilir açılması çok zor değil. Belediye bu konuda sınıfta kalmıştır. Belediye Başkanı madem bu konularda duyarlı gerekli kararları alsın.” dedi.  


Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2013, 00:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Tuğyan
Tuğyan - 11 yıl Önce

sizi anlamak mümkün değil özkaya. izmirdeki mühendis oturmuş masaya, açmış haritayı yolu çizmiş geçmiş. çinenin demografik durumunu, arterleri, ekonomisini düşünmeden çizmiş geçmiş.bunu çizen bürokratı oraya atayan sizlersiniz. şimdi yaptığınız bu hatayı örtbas etmek için olmayacak işlere giriyorsunuz. bilinizki bu size puan kazandırmayacak aksine ilçemize puan kaybettirecektir.14 canın ölmesinde, projeyi hatalı çizdirdiğiniz için yolun, kavşakların ve sinyalizasyon sisteminin yanlışlığından dolayı asıl kusur sizindir.küfrettiğiniz laik sistemde vebal gibi bir cezai müeyyide yoktur ama bana göre 14 canın vebalide sizdedir.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472