banner488

En büyük görev; Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

En büyük görev; Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak
banner496

Başkan Dinçer tarafından kaleme alınan ve Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet’i korumanın ve yaşatmanın gençlerimize düşen en büyük görev olduğunun belirtildiği yazılı mesajda şu ifadelere yer verildi;

“19 Mayıs, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür”

“Ulusumuzun kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’un 94. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs 1919' da Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün " Ben 19 Mayıs' ta doğdum" sözleri bu günün önemini en güzel şekilde ifade etmektedir.”

“Atatürk 19 Mayıs’ı gençliğe armağan edip ölümsüzleştirmiştir”

“19 Mayıs’ı daha da anlamlı kılan bir diğer unsurda, Gazi Mustafa Kemal’in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.”

“En büyük görev cumhuriyeti korumak ve yaşatmak”

“Gençlerimize düşen en büyük görevde; Atamızın bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak ve sonsuza dek yaşatmak, ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine taşımak için çok çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 


Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 11:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472