banner488

Çine Belediye Meclisi Ağustos Toplantısı Yapıldı

23 meclis üyesi’nin bulunduğu toplantıda AK Parti Meclis Üyelerinden Muhammet Doğan, Veysel Tetik, Celal Üpbül ve Sezer Çetin red oyu kullanırken,

Çine Belediye Meclisi Ağustos Toplantısı Yapıldı
banner496

Çine Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında yeni Fen İşleri Hizmet Binası toplantı salonunda yapıldı. CHP’li Mehmet Güler ve Tayfun Aslan mazeretli olarak toplantıya katılmadı.

Toplantıda Melis gündeminin ilk maddesi sivrisinek ve haşeratla mücadele tarifeleri görüşüldü. Önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen sivrisinek ve haşeratla ilgili madde hakkında kısa bilgi veren Başkan Enver Salih Dinçer, “Sivrisinek ve haşere ile ilaçlamayı belediyenin görevi olarak ücretsiz yapıyoruz. Burada geçirdiğimiz madde sadece özel hayvan damları ve evinin içine ilaçlatman isteyenler oluyor. Özel yapılacak yerleri ayrıca ek ücretle gitmemiz gerekiyor. Onun için gündeme getirilen bir maddedir” diye konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Mehmet Kıvrak komisyon raporunu okuyarak şunları söyledi; “Sivrisinek ve haşeratlarla mücadelede özel ilaçlama ücretleri vatandaşların özel talebi halinde ilaçlar belediyemizce karşılanmak üzere daire, bodrum, çatı ve ışıklık; 0-100 metrekare 20 lira, 101-150 metrekare 30 lira, 151-200 metrekare 40 lira, 201 ve üzeri her metrekaresinde 0,20 kuruş. Besihanelerde sezon boyunca periyodik olarak alınan haşeresi mücadelesi ilaçlama ücreti; 0-100 metrekare 50 lira, 101-250 metrekare 60 lira, 251 metrekare ve her metrekaresinde 0,25 kuruş. Resmi kurumlar, fabrika ve işyerleri ve benzeri yerlerden her metrekaresinden 0-49 metrekare 0,60 kuruş, 50 metrekare üzeri 0,40 kuruş. Vatandaşların özel talebi halinde ilaçlar müdürlüğümüzce karşılanmak üzere belediye sınırlar içerisinde her türlü büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yaptıranların ahır ve ağıllarının ilaçlanması olarak 50 lira alınır. Ayrıca kilometre başına gidiş ve dönüş için ayrı ayrı hesaplanmak üzere 1 lira ücret alınır. Haşere, sinek, sivrisinek, yakarca gibi üremelerine ortam hazırlayan kişi, kurum ve kuruluşlara yapılan ikazlara rağmen önlem alınmazsa belediye tarafında ilaçlanıp ve ilaçlama bedeli yüzde yüz zamlı olarak tahsil edilir. Buna rağmen önlem alınmazsa tarifenin altı katı tahsil edilir. Tekerrürü halinde kapatma cezası verilir. Tarifelerin belirlenmesi komisyon tarafında oy birliği ile görülmüş olup, belediye meclisinin onaylarına arz olunur.” İlk madde oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin ikinci maddesi Çine Belediyesine ait gayrimenkullerin satışının görüşülmesinde AK Parti Meclis Üyelerinden Muhammet Doğan, Veysel Tetik, Celal Üpbül ve Sezer Çetin red oyu kullandı.

Başkan Dinçer yaklaşık bir yıl önceki meclis toplantısında bir miktar gayrimenkullerin satışı için meclis üyelerinden yetki aldıklarını hatırlatarak açıklamada bulundu. Dinçer, “Ancak bunlardan çoğunluğunu satışa çıkaramadık. Çünkü mahallelerin (köylerin) mallarında Sosyal Sigorta Kurumundan haciz var üstlerinde. SGK’dan yapılandırma yaptık ama o hacizleri kaldırtamadık. Şimdi bir miktar gayrimenkulümüzün satışını alıp, bunların üzerinde haciz olmayanların satışını yapmak istiyoruz. Bunların içerisinde mahallelerden gelen taleplerde var ‘benim evimin yanında mahalleden kalmış şu arsa var ben evimle birleştirmek istiyorum’ diyen taleplerde var. 65 mahallemizdeki mallarla uğraşamıyoruz, takip edilmesi de zor.  En azından mahalle sakinleri kendilerine uygun olanları alsınlar, hiç değilse onlar ekip biçsinler diye düşünüyorum.

Gündemin ikinci maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, “ Gayrimenkul ile ilgili bir komisyonumuz var, 280 parça gayrimenkul satışı var. Bazıları satılacak belki bazıları satılmayacak. Şöyle ki bu satılacak olan gayrimenkullerin üzerinde şu anda kullanım hakkına haiz olan vatandaşlarımız olabilir. Bunların gayrimenkullerin üzerinde mesken, ev, dam, işyeri olanlarda olabilir.  Bununla ilgili gayrimenkul satış komisyonuna sevkinin yapılıp, komisyon bunula ilgili bir rapor hazırlayıp, satışlar ondan sonra gerçekleşse diye düşünüyoruz” dedi.

Çekinceli bulduğunuz konuda komisyona sevk edelim diyen Başkan Dinçer, “Bir kamu kuruluşuyuz. Biz bu yerleri satarken ihaleye çıkıyoruz. Bazıları 20 yıldır o yerleri kullanıyordur beklide onun hakkıdır. Bana sorarsanız hakkıdır ve o kişiler psikolojik olarak kafasında bitirmiştir o yerleri. Biz ihaleye çıkardığımızda illaki o yeri kullanan kişi alacak diye bir şart yok. Biz ihale yapacağız. Şu anda satış kararı alıyoruz. Gayrimenkullerin muhammen bedeli belirlenmesini için komisyona sevk edilecek” şeklinde açıkladı.

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik söz alarak, “Metre kare ve çok fazla değeri olmayan taşınmazların kiralanması diye karar vardı, seçimden önce bazı taşınmazların çok değerli olduğunu müşahede ettik. Biz Belediyenin taşınmazlarının satışına aslında karşıyız. Kiralanmasından yanayız” dedi.

23 meclis üyesinin bulunduğu toplantıda AK Parti Meclis Üyelerinden Muhammet Doğan, Veysel Tetik, Celal Üpbül ve Sezer Çetin red oyu kullanırken, AKP ve CHP 19 meclis üyesi satılsın kararını olumlu karşıladı. Gündemin ikinci maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi; Hamidabat Mahallesi 439 ada 21 parsel sayılı taşınmazın Aydın Büyükşehir Belediyesine otogar yapılması şartıyla şu andaki garajın bulunduğu yer 4 bin 82 metrekare yeri, yan tarafta bulunan yerle beraber toplam 7 bin metrekareye çıkacak şekilde devir edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü ve beşinci gündem maddesi;  Çine (Damarası) Altınova Mahallesi Kocaotlak Mevkii 749-752 parsel sayılı taşınmazlar üzerine GES amaçlı enerji üretim tesisi kurulmasına ilişkin NİP:12024 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebinin görüşülmesi. İlçede 132 ada 15 parsel, 262 ada 7 parsel, 450 ada 7 parsel, 305 ada 75 parsel, 134 ada 6 parsel ve 115 ada 4 parsel sayılı taşınmazların bulunduğu 1/1000 ölçekli 30K-II-D, 30K-III-A, 30K-III-D, 30K-IV-B ve 30K-IV-C imar paftalarındaki tescil gösterimlerinin ve “K” notasyonlarının kaldırılmasına yönelik imar planı değişikliği konusu komisyona sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.




Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472