banner488

Vali Al’dan Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu’nda İnceleme

Aydın Valisi Kerem Al, Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu’nda incelemelerde bulunarak, 2012 incir sezonu ve istasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Vali Al’dan Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu’nda İnceleme
banner496
Aydın Valisi Kerem Al, Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu’nda incelemelerde bulunarak, 2012 incir sezonu ve istasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu’ndaki incelemeleri sırasında Vali Kerem Al’a Aydın eski Valisi Muharrem Göktayoğlu, İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürü Ramazan Özkan ve görevli teknik personel eşlik etti.

Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürü Ramazan Özkan, istasyonun çalışmaları hakkında Vali Kerem Al’a detaylı bilgi verdi. İstasyonun 1938 yılında kuru incirle ilgili problemleri çözmek, ülkemiz incir yetiştiricilerine yararlı bilimsel çalışmalar yapmak üzere Erbeyli köyünde kurulduğunu belirten Özkan, “İstasyonumuz 1957 yılından itibaren ülkemiz tavukçuluğunun gelişmesine paralel olarak, kültür ırkı damızlıkların bölgeye yayılmasını sağlamak amacıyla çalışmalara başlamıştır” dedi.

“İncir ve tavukçuluk konularında araştırma ve çalışmaların devam ettiğine değinen Özkan, “İlimizde 35 bin 132 hektar alanda incir üretiliyor. Buradaki ağaçların 5 milyon 891 bin 197 adeti meyve vermekte, 443 bin 264 adeti ise meyve vermemektedir. 2011 yılında ilimizde 161 bin 18 ton taze incir üretilmiştir. Bunun 133 bin Vdcasino 268 tonu kurutulmak için ayrılmış bundan da 37 bin 10 ton kuru incir elde edilmiştir” dedi.

Özkan, 2012 yılı için de hava ve iklim şartlarının müsait olması dolayısıyla yüksek rekorte beklediklerini ifade etti.

Etlik tavukçuluk konusunda Aydın’da üretim faaliyeti yapan 42 işletmenin olduğuna işaret eden Özkan, “ Bunların toplam kapasitesi 568 bin adet piliç/yıl dır. Buradan 1 milyon 44 bin adet kesilmiş piliç eti üretilmektedir” diye konuştu

İstasyonda mühendis, veteriner, memur ve işçi olarak 69 kişi istihdam edildiğini belirten Özkan, arazi varlığı olarak 166 dekarı Erbeyli’ de, 35 dekarı İncirliova’da ilek bahçesi, 124 dekarı da Umurlu’da bahçe olmak üzere toplam arazi varlığının 325 dekar olduğunu sözlerine ekledi.

Üretilen kuru incirlerin depolandığı ve işlendiği tesislerle, araştırma çalışmalarına ait analizlerin yapıldığı laboratuarda da incelemelerde bulunan Vali Al, atölyeleri de gezerek bilgiler aldı ve çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472