banner488

Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmadığını açıkladı

Özlem Çerçioğlu fark attı, Aydın AK Parti’den açıklama geldi

Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmadığını açıkladı

ORC firmasının Ege Bölgesi ile ilgili yaptırdığı anket, Aydın AK Parti Teşkilatı’nda büyük bir huzursuzluğu beraberinde getirdi. Partisi’nin önde gösterildiği anketleri her fırsatta örnek gösteren Sadık Atay, Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nun açık ara önde çıktığı anketi; ‘Yönlendirmeli şeklinde niteledi. Vatandaşlar ise bu duruma, Oysa İl Başkanı Sadık Atay, daha önce katıldığı bir TV programında partileri tarafından Aydın’da sürekli anketler yapıldığını belirtmiş, isimler ve sonuçlar hakkında yorumda bulunmamıştı. Sadık Atay’ın bu açıklaması üzerine vatandaşlar, ‘O halde Aydın AK Parti bir anket yaptırsın, sonuçlarını açıklasın’ çağrısında bulundular.

‘MEHMET ERDEM: ADAY DEĞİLİM’

Öte yandan Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise Özlem Çerçioğlu’nun açık farkla önde gittiği anketle ilgili çok düşündürücü açıklamalarda bulundu. Mehmet Erdem’in, anketle ilgili haberi okurken oldukça düşünceli olduğu gözlerden kaçmazken, İl Başkanı Sadık Atay’ın ise fotoğrafta görüldüğü gibi habere alaycı ifadelerle yaklaşması, dikkatlerden kaçmadı.  Sadık Atay’ın tersine olaya temkinli ve mantıklı gözle bakan Mehmet Erdem, anketle ilgili soruya ve çıkan rakamlar hakkında yorumda bulunmadı, ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday değilim’ demekle yetindi.

Diğer taraftan Mehmet Erdem daha önce aydın’da yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, ‘Biz kaybetsek de, Aydın kazansın’ ifadesiyle, şu anki durumu adeta gözler önüne sermişti.

İşte Mehmet Erdem ve Sadık Atay’ın, Kuşadası’nda soruya verdikleri yanıtlarla ilgili o haber:

Bölgesel bir gazete yer alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının yer aldığı ankete AK Parti Aydın Teşkilatı Adayının yüzde 24 değer almasını değerlendiren Aydın Ak Parti İl Başkanı Sadık Atay anketin yer aldığı haberin yönlendirme içerdiğini vurgularken aynı ankette Ak Partiden Aydın Büyükşehir Başkan Adayı olarak gösterilen Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise ‘ Büyükşehir belediye başkanlığı gibi Kingbetting bir hedefim yok’ dedi.

AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatının bayramlaşma töreni için Kuşadası’na gelen AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem,Semiha Öğüş,Ali Gültekin Kılınç  ve Aydın AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay  AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı ile bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından bölgesel gazete de yer alan anketi gazetecilere değerlendiren Aydın Ak Parti İl Başkanı Sadık Atay anketin yer aldığı haberin yönlendirme içerdiğini vurgularken aynı ankette Ak Partiden Aydın Büyükşehir Başkan Adayı olarak gösterilen Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise büyükşehir belediye başkanlığı gibi bir hedefim yok dedi.

Belediye Başkan adayı değilim…

Anketi değerlendiren Aydın AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, “Yerel seçimler yaklaştıkça bu tür seçim anketleri yapılabilir. Bu anketlerde sürpriz sonuçlarda ortaya çıkabiliyor. Ben bir siyasetçi olarak Aydın için ortaya çıkan ankette benimde adımın bulunması beni memnun etti. Demek ki halkımız bizi seviyor takdir ediyor teveccüh ediyor kendimce böyle bir sonuç çıkarıyorum ama büyükşehir başkanlığı için aydın belediye başkanlığı için daha çok erken benim daha önce de ifade ettiğim gibi büyükşehir belediye başkanlığı gibi bir hedefim yok. Yerel siyasetle ilgili bir hedefim yok bundan sonraki süreçte Aydın için AK Parti’nin kazanması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Haber yönlendirme içeriyor….

Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in ardından yapılan anketi AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ise “Anketleri değerlendiriyoruz. Ancak bizlerde anketler yaptırıyoruz. Bizde durumu kontrol altında tutuyoruz. Bahsedilen anketin içeriğine bakıldığında  ankette bütün egedeki iller yer alıyor ancak başlıkta Aydın var sanki bu da haberin sanki biraz yönlendirmeyi içeriyor gibi duruyor. Bunlar sandıkta çıkar bu hamur daha çok su götürür köprünün altından daha çok sular akar onun için daha çok anketler çıkar” diye konuştu. Kaynak: Kusadasigazete.com
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2012, 21:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472