banner488

Cumhuriyet her zamanki coşkuyla kutlandı

CHP’nin dünkü resmi törene protesto etmesi dikkati çekti.

Cumhuriyet her zamanki coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı Çine’de törenlerle kutlandı. Şehir Stadı’ndaki bayram programı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Bir gün önce Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Sadece üç kurumun çelenk koyabileceğine tepki gösteren, protesto ederek bu törene katılmayan Çine CHP İlçe Örgütü, resmi törenin Slotbar sona ermesinden sonra Cumhuriyet Meydanı’na gelerek Atatürk Anıtına partinin çelengini sundular. Ancak polisin karşı çıkması üzerine çelenk 45 dakika sonra parti yöneticileri tarafından kaldırıldı.

Bugün saat 09:45’de Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri saat 10;30 da Çine şehir stadında devam etti.

Tüm okulların sahada yer almasının ardından Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cemalettin Giden ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Cantürk’ün günün önem ve anlamını anlatan konuşmasının ardından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı. İlçede düzenlenen değişik yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından gerçekleştirilen resmi geçit ile bayram programı sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 00:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472