MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Aydın 1.sıra milletvekili adayı Deniz Depboylu, Aydın’da bir milletvekilinden fazlasını çıkaracaklarına inandığını söyledi. Konuşmasında Millet İttifakı’nı hedef alan Depboylu, “Ülkücülüğün yeri MHP’dir” mesajı da verdi.

MHP Aydın 1. sıra milletvekili adayları Deniz Depboylu, Aydın’da basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Depboylu’ya, MHP Aydın Milletvekili adayları Osman Cihangiroğlu, Ethem Yeşilyurt, Burhan Uçaş ve Cengiz Ataseven, MHP Aydın İl Sekreteri Hüseyin Hanay, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın ve yönetimi eşlik etti. Depboylu, sahaya baktıklarında da Aydın'dan birden fazla milletvekili çıkaracaklarını gördüklerini söyledi.

Parlamenter sisteminin artık bittiğini belirterek, CHP ve İYİ Parti’yi özellikle HDP üzerinden eleştiren Depboylu,” MHP’nin HDP’ye bakışı her zaman fludur. Aslında flu olmaktan da çıkmıştır. Biz onu terör örgütünün siyasi uzantısı olarak mecliste barındırılan teröristler olarak görüyoruz. Bunun en büyük sorumlularından biri Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bir oy Meral’e, bir oy Kandil’e, bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Kandil’e. O şekilde gidiyor oylar. Zira Kandil, tamamen umutlarını Kılıçdaroğlu’na bağlamış durumda. Arka planda yaptıkları pazarlıkları az çok tahmin edebiliyoruz. Masaya oturanların hepsi cumhurbaşkanlığı yardımcılığı istiyor. Bu arada vakti zamanında İçişleri Bakanlığı’nda gözü olduğunu söyleyen bir HDP yönetimini de biz, duymuştuk. Yüzyıllık cumhuriyeti değiştireceklerini iddia ediyorlar, ne dertleri var cumhuriyetle bunu sorgulamak lazım. Gene PKK’yı lanetleyemeyen, HDP’yi halen Kürt vatandaşlarımızın siyasi temsilcisi olarak görmeyi sürdüren, heveslendiren siyasi partilerin de durumunu bir sorgulamak lazım. Arka planda ne pazarlıkları yapılıyor. Bunlar, neleri PKK’ya vermeyi hedefliyor. Direkt PKK diyeceğim, HDP demeyeceğim, çünkü bunların PKK ile organik olan bağlarını bilgi ve belgelerle MHP, saygıdeğer genel başkanımızın talimatı ile dosyalamış ve dava açmıştır. Bu dava devam ediyor. CHP, tam tersini geçen seçimlerde, genel başkan yardımcılarından birisi dedi ki ‘benim ailem, HDP’ye oy verdi.’ Bunu gururla söylüyor. Öyle yöneticileri ile karşılaştık ki CHP’nin içine aldıklarına da baktığımızda aklımız hayalimiz almıyor, bu nasıl Atatürk’ün partisi? HDP, PKK’nın siyasi uzantısı burada iki vekil çıkarmayı hedeflediklerini iddia ediyorlarsa, bu 2018 seçimlerinde CHP’nin bir oy HDP’ye her aileden propagandası ile güç bulmuştur. Belli bir maske ile ilerliyorlar ki vakti zamanında aklını karıştırdıkları dava arkadaşlarımızı içlerinde tutmayı başarabilsinler. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Aynı hedefe birlikte yürükte yürüyorlar, HDP’nin karşısındayız deyip de PKK’yı lanetleyemeyen bir gruptan bahsediyoruz. HDP’yi küstürmemek için her türlü söylemden kaçınanları görüyoruz. Kılıçdaroğlu da aynı şekilde. İYİ Parti de bunların ortağıdır. Hepsi birlikte el ele kol kola yürümeye devam etmektedir. Milletimizin de bunları gördüğüne inanıyoruz” dedi.

“Cumhur ittifakının ortağı değildi”

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı ortağı olmadığını belirten Depboylu, “HÜDA PAR, MHP’nin çizgisinde olmayacağı gibi MHP’nin ilkeleri doğrultusunda bir arada olmayacağı bir siyasi partidir. HÜDA PAR, seçime az bir süre kala Sayın Erdoğan’ı destekleme kararı almıştır. Onlarla, Binali Bey görüşmüştür, nedir, ne değildir bilmiyoruz ama onların bulunduğu pozisyonda Cumhuriyete zarar vermesinin zaten mümkün olmadığını düşünüyorum. Ayrıca herhangi bir terör örgütü ile bağı var mıdır, kanıtlanmış mıdır? Bu da yasal olarak kanıtlanmış mıdır? Zira biz, HDP’nin kapatılması noktasında PKK’nin HDP ile organik bağına yönelik çok sayıda belge ve bilgiyi sunduk. Biz, onlarla ittifak ortağı değiliz. İttifak ortakları bellidir. O sayın Erdoğan’ın veya AK Parti’nin görüştüğü bir kesimdir. HÜDA PAR’ın PKK’ya karşı ciddi bir duruşu vardır, orada edindiği bir oy vardır, onların hesabı nedir biz bilmeyiz” dedi.

Sinan Ateş Suikasti

MHP diğer partilere benzemez diyen Depboylu, “Seçimlerin olduğu her dönemde MHP’yi yıpratmak amacıyla bir operasyon düzenlenir. Sinan Ateş suikastı de bu adımlardan birisidir. Nihayetinde bunu en çok kim kullanıyorsa, siz o kişilerin arkasındakilere bakın. MHP’ye oklar yöneltiliyorsa, burada kimin hedefte olduğunu gayet net görürsünüz. İlk başta tabi bir kafa karışlığı yaşanmıştır, ne olduğu anlaşılmamıştır. Ama liderimiz de bu konuda açıklama yapmıştır; ‘Vakti zamanı geldiğinde, benim de söyleyeceklerim vardır’ demiştir. O vakti zamanı geldiğinde genel başkanımız söyleyeceklerini söyler. MHP, diğer siyasi partilere benzemez. Bizim onun açıklayacaklarını bekleme noktasında da bir sabrımız vardır. Ülkücü olduğunu söyleyenler de bu duruşa saygı gösterir” şeklinde konuştu.

“Kimden İcazet Alıyorlar”

Depboylu konuşmasına, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sorular yönelterek devam etti. “Sayın Akşener, masadan kalktıktan sonra 12 saat sonra niye döndü ki? O 12 saatte neler oldu? Nereden acaba ne geldi kendisine? Nasıl bir yönlendirme geldi ki kendisine döndü? Veya Sayın Kılıçdaroğlu, Amerika’da 8 saat kayboldu, kurmayları nerede bilemedi. Kendisine soruldu, hamburger yemeye gittim dedi. 8 saat ne hamburgeri yiyordu, bilemiyoruz. Kimden icazet alıyor, kimin elini öpüyor, kiminle oturup da neyin pazarlığını yapıp o güçle geliyor, ‘Ben işte cumhurbaşkanı adayı olacağım’ diyor, arkasından da Sayın Akşener diyor ki ‘ben de başbakan olacağım.’ Nasıl işse artık. Parlamenter sistem bitmiştir. Bunu herkes göz önüne alması ve kabullenmesi gerekir. Parlamenter sistemin, 1982 anayasasından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kazandırdığı herhangi bir şey olmamıştır. Tamamen kaotik ortam yaratmıştır” dedi.

"Ülkücülerin yeri MHP'dir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti mensuplarına yönelik 'yuvaya dönün' çağrısının karşılık bulup bulmadığı yönelik soruyu cevaplayan Depboylu, “Genel Başkanımız Bahçeli'nın çağrısına bir çok ilde karşılık var. Kafası karışan dava arkadaşlarımız olabilir. Bizim dava arkadaşlarımız çok hassastır. ‘eski ülkücü' diye bir şey yok. Ülkücüyseniz hala ülkücüsünüz ve yeriniz MHP'dir. Bu dönüşleri bizzat görüyoruz. Eskişehir'deki istifaları da mutlaka duymuşsunuzdur" diye konuştu.